Glimt-spillere i harnisk etter junior-NM-tap

Martin Bjørnbak fikk rødt kort og må sannsynligvis stå over seriekampen søndag. – Vi skal vurdere om det har noen hensikt å protestere, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Rosenborg slo Glimt 2-1 i juniorkvartfinalen på Aspmyra torsdag kveld etter et mål på overtid. Og etter at kampen var slutt protesterte Glimt-spillerne så mye på dommer Kjell Brækkan at han så seg nødt til å dele ut et rødt kort til A-lagsstopperen Martin Bjørnbak, som sammen med flere A-lagsspillere ble benyttet i denne NM-kampen.

Og dette skjer altså to dager etter at stopperen Tom Erik Nordberg fikk konstatert en skade som holder ham ute resten av sesongen.

Dette betyr selvsagt trøbbel for Cato Hansen når han skal komponere forsvaret til søndagens kamp mot Nybergsund.

– Blir kortet stående må han stå over, dessverre. Vi vurderer om det skal legges inn protest, sa Cato torsdag kveld.

Men Bjørnbak var ikke alene om å la seg provosere av dommeren. Etter kampen ble Brækkan formelig omringet av argsinte Glimt-spillere.

Og senere på kvelden haglet det med meldinger på Twitter fra de involverte, og et par av de meldingene vil åpenbart være mat for både media og NFF. Forhåpentligvis blir de slettet asap!

Jeg er helt sikker på at dommeren i denne kampen gjorde en veldig dårlig jobb, og antakelig var på et sånt nivå at han påvirket kampen i utilbørlig grad.

Men:

Oppførselen til de mest rutinerte av Glimts juniorspillere er svært skuffende. Hvor mange A-kamper må man ha for å skjønne at det ikke akkurat sorterer under ”smart” å følge etter dommeren og æreskjelle ham på det groveste etter at kampen er blåst av?

To stoppere ute? Først ble det klart at Tom Erik Nordberg (th) er ute for lang tid, og torsdag kveld fikk Martin Bjørnbak rødt kort og må kanskje stå over. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.
To stoppere ute? Først ble det klart at Tom Erik Nordberg (th) er ute for lang tid, og torsdag kveld fikk Martin Bjørnbak rødt kort og må kanskje stå over. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

9 kommentarer

 1. For å referere til «Men»et i dette innlegget. Ingen spillere fulgte etter dommeren og skjelte han heller ikke på noen måte ut. Situasjonen var kaotisk, og enkelte beslutninger ble nok tatt deretter.. Veldig synd.

 2. Leser dette i advarsels- og utvisningsreglementet til NFF – utvisning i NM: «Hvis det besluttes å ilegge karantene for mer enn én kamp, skal én kamp sones i første NM-kamp og øvrig soning skje i andre obligatoriske kamper for
  klubbens førstelag etter utvisningen.»

  Sterke reaksjoner mot dommeren gir alltid to kampers karantene? Eller?

 3. Vel, fellesnevneren i alle disse situasjonene e jo Brækkan…
  Synes det er rart du uttaler deg på et så generelt grunnlag, du var jo ikke på kampen en gang. Å ville ha svar fra dommeren skal ikke være rødt kort!

  1. Jeg uttaler meg på generelt grunnlag, ja, og det står jeg for. Personlig er jeg ikke ett øyeblikk i tvil om at dommeren hadde en dårlig dag på jobben og at han hadde flere provoserende avgjørelser.
   Men det gjør det ikke smartere å opptre på en sånn måte at han finner det nødvendig å ty til rødt kort lenge etter at kampen er ferdig. Og jeg synes Glimts a-lagsspillere skal være smarte. Hadde dette vært en juniorspiller uten a-lagserfaring hadde ikke dette vært SÅ dumt, men fortsatt ikke smart.
   🙂

 4. Vil bare skrive et kort sammendrag om Kjell Brækkan sin kveld på jobben:
  – Dømmer veldig mange frispark på midten, som RBK bruker til å dra ned tempoet.
  – Er fryktelig pirkete på holding og dytting, men reagerer knapt på sene tacklinger og stygge etterslenger. Som Nordberg og han kjappe på motsatt kant (vet ikke navnet) fikk etter seg hele kampen!
  – Midt i første omgang blir Robertsen meid ned av keeper som bakerste mann. Hvorfor det ikke blir dømt er det nok kun Brækkan som vet. Man hørte smellen mellom keeper og Robertsen opp på Nord-Megler.
  – Dømmer veldig mye i favør RBK, spesielt på midtbanen.. Mange reiv seg nok i håret opptil flere ganger i denne kampen!
  – I situasjonen før RBK får frispark blir en RBK spiller liggende nede, og Glimt spiller ut ballen til tross for at han ser lite skadet ut. Når Glimt kaster den til RBK meier de ballen opp til Cornerflagget, å legger presset inn på fem meter. Dette fører til balltap og siden et svært billig frispark.
  – Hva gjelder frisparket er det Glimtspilleren som står rolig, mens RBK spilleren kommer inn i veldig stor fart og dette ender med at de dundrer sammen i en hodeduell og blir liggende. Hvorfor RBK får frisparket er det få som skjønner, og jeg tror det er dette Bjørnbakk reagerer på etter kampen.

  Alt i alt en SLETT jobb fra mannen i sort. Etter at Glimt-spillerne sto samlet rundt Brækkan, så det ut som dem var truffet av lynet. De lå langflate og var tydelig lei seg etter å ha røket ut! Slik er det ofte, først aggresjon så frustrasjon! Jeg skjønner godt at dem ville ha svar fra Brækkan, men å la det gå så langt som et rødt kort etter kampslutt er rett og slett unødvendig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *