Omtrent avklart: Cato blir hovedtrener i 2012

Og han skal ha hovedansvaret mens Tom-Kåre Staurvik tiltenkes en rolle som assistent. Olav Råstad på vei tilbake?

I disse dager legges en sportslig kabal i Bodø/Glimt som kommer til å få konsekvenser for klubbens satsing i flere år fremover:

 • Ørjan Berg skal over i heltidsjobb som trenerkoordinator
 • Catos kontrakt som hovedtrener forlenges
 • Tom-Kåre Staurvik kan bli Catos assistent
 • Stig Johansen og Olav Råstad er begge aktuelle til jobbene som spillerutviklere.

Sånn kan det i alle fall bli om de siste rykter fra Aspmyra stemmer. Ettersom det i klubbens vedtekter står at et styremedlem ikke samtidig kan være ansatt betyr disse rokkeringene at nestleder Ørjan Berg forlater styret og går over i en heltidsjobb i klubben.

Men mest spenning knytter det seg kanskje til hvorvidt Cato Hansen får fortsette som hovedtrener.

Og alt tyder på det. Resultatene siden han overtok har vært gode, og selv om Glimt skulle havne på en femteplass eller litt svakere, så er det absolutt ikke klima for noe trenerskifte.

Tom-Kåre Staurvik jobber allerede som spillerutvikler i klubben, og ryktene forteller at han og Cato er oppfordret til å finne en samarbeidsplattform som gjør det mulig for duoen og samarbeide om A-laget i 2012-sesongen – med Cato som sjef. (Kanskje Cato og Tom-Kåre kan snakke med politikerne Ole Henrik Hjartøy og Tom Cato Karlsen for å finne ut hvordan man kan enes? :-))

16 har søkt på de tre jobbene som spillerutviklere i klubben. Søkerlisten er (foreløpig) ikke offentlig, men her finnes navn som Stig Johansen og Olav Råstad. Når vi vet at Stig allerede gjør en god jobb for klubben er det ikke spesielt dristig å tippe at han stikker av med den ene av disse tre.

Glimts tidligere midtbaneelegant Olav Råstad er også lysten på en retur til klubben hvor han opplevde sine beste år som spiller. Det er ikke så lenge han forlot Glimt til fordel for HamKam og siden Steinkjer hvor han bor nå.

Uansett: Spennende kabal-tider på Aspmyra om dagen!

Cato Hansen fortsetter som hovedtrener for Bodø/Glimt i 2012. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.
Cato Hansen fortsetter som hovedtrener for Bodø/Glimt i 2012. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

3 kommentarer

 1. høres ut som en bra modell,det å bruke eks spillere kan være en suksessoppskrift, de kjenner klubben,godt kjent med forholdene.

  ankepunktet er, hva skjer når motgangen kommer? hva skjer når kompis må sparke kompis?

  anyway, lykke til Glimt.:)

 2. Jeg skulle gjerne sett Åsmund Bjørkan i trenerrolle hos Glimt. Men for all del. Cato som trener i 2012, er for meg helt ok. Men da trenger han en dyktig assistent som roper litt ut når Cato gjør sine litt rare tekniske grep. En som er med på og utfylle trenerrollen til Cato. Der er jeg noe skeptisk til Tom Kåre og Råstad. Men det blir spennende å følge med fremover.

  Førr Evig & Alltid
  Bodø/Glimt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *