“Har du ikke noe fornuftig å si, så ti stilt”

Mads Torrissen forklarer hvorfor han – så langt – har holdt en lav profil som styreleder i FK Bodø/Glimt. Og han siterer faren sin.

Mads Torrissen ble valgt som ny leder i FK Bodø/Glimt på årsmøtet i klubben i starten av mars. Om vi ser bort fra støyen omkring A-lagets begredelige sesongåpning, som førte til at den nyvalgte lederen ble intervjuet noen ganger, har han nesten vært usynlig. I hvert fall sett utenfra.

- Det har vært en bratt læringskurve, sier Glimt-leder Mads Torrissen.
- Det har vært en bratt læringskurve, sier Glimt-leder Mads Torrissen.

– Det stemmer, og det er helt bevisst. Jeg har lært av faren min at når du ikke er sikker på at du har noe fornuftig å si, så ti stilt. Jeg har vært inne i Glimt-bildet ved flere anledninger i tidligere år, og har dessuten fulgt klubben tett som supporter så lenge jeg kan huske. Men det gjør ikke at jeg kan alt om hvordan en klubb skal ledes. Læringskurven har vært, og er fortsatt, bratt. Min vurdering har hele tiden vært hva som er bra for klubben, og så langt har det vært mest fornuftig å la andre fronte de forskjellige sakene som har vært framme i mediebildet.

Null kroner

– Jeg får kroner null for å bruke masse tid på Bodø/Glimt, og jeg har sagt ja til å gjøre denne jobben fordi jeg er glad i klubben, og mener at Glimt er svært viktig for Bodø, for Nordland og for norsk fotball. Jeg gjør ikke dette for å bli mer synlig i media. Det som er spennende er å få være med på å forme hva Bodø/Glimt skal være, hvordan klubben skal utvikles. Her føler jeg vi er på god vei i riktig retning – takket være klubbens mange supportere og lojale støttespillere i næringsliv, kommune, styre og dyktige ansatte, sier Mads Torrissen.

Ga klar beskjed

Men om Glimts nye leder kanskje ikke er så synlig utad, har han definitivt gjort seg bemerket på Aspmyra. For et par uker siden, etter Alta-kampen, ga han klar og tydelig beskjed til folkene på Aspmyra om at han ikke lenger ville høre negative slengbemerkninger til trenere og/eller spillere.

– Jeg vil ikke si så mye om akkurat den episoden, men det er viktig å huske på at vi ikke er så mange mennesker som er tilknyttet Glimt og at det er veldig viktig at vi står sammen og jobber i lag. Jeg har sjøl gått i den fella det er å være en skuffet og storkjefta supporter uten å tenke på alt som ligger bak et resultat. Jeg har også slengt med leppa, for å si det sånn, men det nytter jo ikke. Vi er nødt til å støtte alle som jobber for klubben og for gode resultater også når de ikke lykkes. Her er det viktig med ryddighet, og at de ansatte vet at de har støtte. Det er ikke dermed sagt at alle klapper hverandre på ryggen når det går dårlig, det er mildt sagt mange med meningers mot i klubben.

– Cato har vokst

Etter at Mads Torrissen ledet den prosessen som førte til at Kåre Ingebrigtsen gikk og Cato Hansen overtok som hovedtrener i klubben, har Glimt gjort det bra i serien.

– Ingen kan ta fra Cato de gode resultatene han har oppnådd med laget. Slik jeg ser det, har Cato vokst voldsomt med oppgaven, og det skal derfor mye til for at han ikke fortsetter sin innsats med å bli en stadig bedre trener for Glimt også i 2012.

– Er ikke det bestemt?

– Jo, for så vidt er det bestemt, men hele trenerkabalen er ikke hundre prosent ferdig ennå, derfor et aldri så lite forbehold. Vi skal jo både ha hovedtrener, assistent og flere spillerutviklere på plass og Cato hører hjemme i dette bildet nærmest uansett hva som skjer.

En klubb for gamle spillere?

Med Mads Torrissen som styreleder har Glimt ansatt både Tom-Kåre Staurvik, Stig Johansen og Håvard Sakariassen – eks-spillere. Fra før av er både Cato Hansen, Ørjan og Runar Berg i sentrale jobber i klubben. Som spillerutvikler har flere andre eks-spillere, deriblant Olav Råstad, meldt seg på.

– Er Glimt nå klubben hvor tidligere spillere og kanskje kamerater får jobb? En slags pensjonsavtale?

– Etter min mening er Glimt en klubb som i all rekruttering må gjøre det beste ut av lokale ressurser først. Vi er utrolig heldig som har en generasjon med kunnskapsrike tidligere spillere som har erfaring nok til å gjøre en god jobb for klubben på både administrativt, sportslig og markedsmessig. Vi har ikke råd til, og ønsker heller ikke bruke penger på, å hente kanoner utenfra som koster masse og som kanskje ikke har samme hjerte for klubben som tidligere spillere har. Vi legger stor vekt på hjerte, holdninger og mentalitet – og da ser jeg en klar fordel i å ansette folk vi har erfaring med i tidligere innsats for klubben. Viktigere enn enkeltpersoner er strukturene klubben er bygget opp med, og her gjøres det nå en formidabel jobb. Jeg er overhodet ikke redd for at de som nå er involvert i klubben både administrativt og sportslig ikke skal klare å ta innover seg ny kunnskap med det som foregår i fotballverden for øvrig

Fra foten i skifteretten til en trivelig hverdag

– Husk at det ikke er mer enn noen måneder siden Glimt i realiteten hadde en fot i skifteretten. I fjor var jeg lenge i sterk tvil, og tenkte flere ganger at kanskje ville en konkurs være det mest fornuftige. Et vesentlig forhold for meg var at klubben blir 100 år i 2016, og for meg var det for jævlig å tenke på at en konkurs ville medføre at ”Glimt 2011” i så fall bare kunne feire 5 års jubileum i 2016. Men heldigvis gikk det ikke sånn. Takket være velvillige sponsorer og andre samarbeidspartnere har Bodø/Glimt alle muligheter til feire 100-årsjubileum i 2016 – ikke 5-årsjubileum. Jeg er nå svært glad for at klubben unngikk konkurs, men samtidig svært ydmyk for hva som må til for å sikre forsvarlig og bærekraftig drift frem til hundreårsjubileet . Så nå jobber vi, blant annet, for å skape en trivelig hverdag på Aspmyra og rundt klubben, samtidig som vi presser på for å vinne det som til enhver tid er neste kamp. Og det skal vi få til gjennom å jobbe planmessig, strukturert og uten å ta unødvendig økonomisk risiko. Styrkingen av ungdomsavdelingen og trenerapparatet er et eksempel på vår langsiktige strategi, Glimt skal være en god arena for både ungdommer og trenere som vil opp og frem..

– Opprykk i 2012

Når denne praten foregår er det fortsatt en teoretisk mulighet for at Glimt kan klare opprykk i år, men den er altså såpass teoretisk at selv styrelederen ser lenger fram.

– Glimts målsetting er å være blant de 20 beste klubbene i norsk fotball. Vi du være tilfreds med 20.plassen i 2012 – altså å bli nr 4 i Adeccoligaen?

– Nei. En 4. plass neste år gjør meg ikke happy. Jeg mener vi bør rykke opp. Forutsetningene er blitt gode på leder/trenersiden, men det gjenstår en fortsatt utvikling hos de spillerne som er hos oss, og styrking av stallen som kompensasjon for de som forlater oss. Og den må skje på en måte som er forsvarlig økonomisk. Nordlandsglimt AS eier jo spillerne, så klubbens utfordring er å bruke de pengene vi har til rådighet på en fornuftig måte. Heldigvis er de vanvittige topplønningene forsvunnet, men fortsatt er det nå en gang sånn at over halvparten av vårt budsjett for 2012 (ca 30 millioner kroner) går til lønn. Her må vi være smarte, sier Mads Torrissen.

- 100-årsjubileum eller 5-årsjubileum i 2016? Smak på forskjellen. Jeg er glad vi unngikk konkurs, sier Glimts styreleder Mads Torrissen.
- 100-årsjubileum eller 5-årsjubileum i 2016? Smak på forskjellen. Jeg er glad vi unngikk konkurs, sier Glimts styreleder Mads Torrissen.

4 kommentarer

  1. kanskje litt betenkelig at styrelederen ikke har no fornuftig å si?:) Mener styrelederen at engasjement fra utenforstående ikke har en plass i fotballen? dreper vi engasjementet, dreper vi fotballen.

  2. 1. Glimt har gjort en formidabel jobb med økonomien det siste året. Jeg tror og håper at et godt grunnlag for fremtidig Tippeligaspill er i ferd med å bli lagt på Aspmyra.

    2. Stor honnør til Børre for et flott intervju og en type dekning av Glimt som er sårt savnet i lokalavisa.

  3. Kjempebra med flere gode Glimtsaker her i det siste! Går an.no en høy gang når det gjelder dekning av Glimt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *