Dette blir de fire spillerutviklerne

Mandag blir det offentliggjort hvem som ansettes som spillerutviklere i Bodø/Glimt. Dette er navnene:

Som jeg har skrevet om tidligere her satser Nordlandsglimt AS og Bodø/Glimt en del penger på å ansette spillerutviklere. Jobbene ble lyst ledige i september, og 16 personer søkte.

Nå er det klart at Glimt ansetter tre personer i full stilling og én person i halv stilling:

 • Stig Johansen
 • Julian Madsen
 • Thomas Aakvik
 • Jonas Ueland Kolstad

Etter hva kildene forteller skal den gamle spisskjempen Stig Johansen jobbe med B-laget sammen med Jan Erik Bjerk.

Julian Madsen hentes fra Oslo og skal ha ansvaret for guttelaget.

Keeperhelt Jonas Ueland Kolstad skal ha ansvaret for de eldste (sisteårs) småguttespillere, og er tilbudt en halv stilling som spillerutvikler.

Thomas Aakvik har lenge vært trener i Glimts ungdomadavdeling, og får nå jobbe med fotball på heltid med størst fokus på de yngste småguttespillerne.

Ørjan Berg har tidligere snakket om denne satsingen i dette intervjuet.

I arbeidet med å finne hvem som skulle få disse jobbene har Bodø/Glimt fått hjelp av Bedriftskompetanse AS.

8 kommentarer

 1. Kan du fortelle litt mere om bakgrunnen til Aakvik og Madsen? Blir dette fulltidsstillinger med fulltidsbetaling, mao dem får muligheten til å fokusere minimum 8 timer daglig på spillerutviklingen til Bodø/Glimt?

  Vet du hvordan dette påvirker spillergjerningen til Kolstad? Vil dette si at han ansettes som 50% spiller og 50% trener i klubben? Er stillingene tidsfestede kontrakter, eller er dette vanlig ansettelse med vanlig oppsigelse?

  Veldig spennende utvikling dette. Glimt har fått frem usedvanlig mange talenter de siste årene uten disse stillingene. Nå ligger premissene til rette for at Glimt muligens kan bli ledende i landet på dette området over tid.

 2. Hei Raymond!
  Ja, tre av disse skal ha fulltidsstillinger i Glimt, Jonas i halv stilling. Jeg er litt usikker på hvordan Jonas ligger an i forhold til A-stallen neste år.
  Når det gjelder Thomas Aakvik er det en bodøgutt som allerede har lagt ned et betydelig og veldig godt arbeid med Glimts talenter. Madsen kjenner jeg ikke ut over at han har jobbet med et 4.divisjonslaget Årvoll og at han er en aktiv web-mann som står bak nettstedet fotballtrener1.com.

  1. Nei, han er ansatt som spillerutvikler. Tror ikke mediaansvar er lagt inn i hans kontrakt. Men siden du nevner det, så er jeg jo helt enig med alle som mener at Glimt bør skjerpe akkurat den delen av virksomheten. Håpløst gammeldags. 🙂

 3. Tar jeg ikke feil har Thomas Aakvik jobbet med småguttelaget til Glimt i mange år allerede, blant annet med Daniel Berntsen(som gjorde rent bord i smågutteserien for noen år siden).

 4. Julian Madsen trente, som det står over, a-laget til Årvoll i 2011.

  Han har 4 år bak seg i Vålerengas elitesatsing hvor han blant annet ledet guttelagene født 1992 og 1994 til seire i Nike Premier Cup. Han har også fått opp spillere som Håvard Nielsen, Chuma Anene og Joshua King.

  Han har også vært spillerutvikler i Groruddalen BK i 2.divisjon og var trener for Manglerud Stars damelag i 2010.

  Kjenner han personlig og kan informere om at Glimt har fått tak i et av de store trenertalentene fra Oslo-fotballen. Etter ryktene så takket han nei til å ta over junior/rekruttlaget til Vålerenga for å flytte nordover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *