Nordnorsk profil i fare?

Den tidligere Glimt-spilleren og nå Ranheim-trener Aasmund Bjørkan etterlyste via Twitter Glimts lokale profil etter at nok en senegaleser ble klar for bodøklubben denne uken.

Bjørkan er nok mer bekymret for at Glimt kan bli en tøff motstander i årets Adeccoliga enn den lokale profilen til gamleklubben. Bodø/Glimt ser altså til Senegal for å styrke laget. Kanskje så mange som fire fra dette vestafrikanske landet kan få plass i stallen denne sesongen.

Hvordan henger så dette sammen med klubbens uttalte mål om å ha en klar nordnorsk profil? Da ledelsen i Bodø/Glimt presenterte «Nye Glimt» for å skape optimisme etter nestenkonkursen i fjor, ble nordnorsk profil slått fast som en av fire pilarer for framtidens klubb. Konkret ble det sagt at minst halvparten av spillerne i stallen skal ha nordnorsk tilknytning. Denne målsettingen kommer nok til å bli videreført når årsmøtet i mars vedtar strategiplanen for de neste fire årene.

Akkurat nå består Glimts A-stall av 21 spillere inkludert Vieux Sane, den sist ankomne fra det senegalesiske fotballakademiet Diambars. Av disse er 14 fra Nord-Norge. Det betyr at det i øyeblikket er 67 prosent nordnorske spillere i Glimt og dermed godt innenfor målsettingen. At klubben dessuten har to nordnorske profiler i trenerteamet forsterker jo bare profilen.

Selv med fire senegalesere i stallen er det fortsatt nordnorsk dominans i Bodø/Glimt. Det er med andre ord absolutt ingen grunn til å føle at den nordnorske profilen er i fare, og vi kan i stedet gratulere Glimt med en afrikansk satsing som virker både fotballmessig fornuftig og smart økonomisk.

Så kan man selvsagt diskutere om nordnorsk tilhørighet er tilstrekkelig for å skape lokal profil. Det tror jeg vi trygt kan konkludere med. Nord-Norge er et svært område geografisk, men vi tilhører samme landsdel og har veldig mye til felles.

Men det er viktig å følge med på utviklingen selv om det akkurat nå ikke er grunn til bekymring. Lokal tilhørighet er svært viktig for å skape entusiasme rundt en klubb og for å få folk i og fra vårt område av landet til å bry seg. Et Bodø/Glimt dominert av spillere fra andre kanter av Norge eller fra andre deler av verden vil raskt bli uinteressant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *