Æres den som æres bør

Noen av dem følte seg såpass hardt presset til å bidra at de ikke turte la være. De fortjener en varm takk fra alle som bryr seg om Bodø/Glimt og toppfotball i Nordland.I årsmeldingen strømmer det takksigelser i mange retninger fra styret etter at klubben ble berget fra konkurs for et snaut år siden.

Uten å gjøre et forsøk på å rangere innsatsen fra de ulike aktører (interne, offentlige og private) våges herved påstanden om at Bodøs næringsliv spilte en svært sentral rolle. Noen sågar mot sin vilje. Da redningsaksjonen pågikk for fullt i 2010 og starten på 2011 ble det lagt et betydelig press på eksisterende sponsorer og samarbeidspartnere.

Forståelig nok. Vi snakker jo om en kamp for å berge klubben, og i slike situasjoner er det meste lov. Men noen følte at presset ble i kraftigste laget. Det handlet om nye penger, men også om å slette gammel gjeld.

– Jeg følte at vi måtte være med på leken ellers ble vi alene gjort ansvarlig for at Glimt aldri skulle få oppleve 100-årsdagen i 2016, fortalte en involvert meg.

En annen representant for en større sponsor forteller at presset var på grensen til utidig og smakløst.

– Likevel valgte vi å bli med videre, og det angrer vi ikke på. Bodø trenger Glimt. Men kom ikke med flere redningsaksjoner. Den billetten er brukt, sier han.

Så kan man spørre seg hva som får næringslivsledere til å bruke penger på en fotballklubb i utgangspunktet. Noen gjør det som et ledd i en strategisk markedsføring. Noen gjør det for å få innpass i det som litt flåsete kalles ”gutteklubben Grei” – et nettverk som det kan være forretningsmessig fornuftig å tilhøre.

Andre er med rett og slett for å bli assosiert med det samme nettverket bestående av mer eller mindre profilerte pengefolk i byen. Mange soler seg åpenbart i ”Glimt-glansen” og føler at det gir sosial status å være med som bidragsyter. Andre, sannsynligvis de fleste, kjører en mer tilbaketrukket profil og bygger sitt engasjement i klubben først og fremst på ekte følelser for Glimt og fotballen.

Uansett motiv skal vi som er glad i fotball og Glimt være svært takknemlige for at vi har næringslivsaktører som velger å bruke penger på å holde liv i en fotballklubb med stolte tradisjoner og med framtidsmuligheter du skal lete lenge etter for å finne maken til i fotball-Norge våren 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *