Biskopens skuffelse

Ingen må påstå at det er enkelt å lede Bodø/Glimt om dagen. Når til og med biskopen står fram og er skuffet over Bodø/Glimt skjønner vel de fleste at 2012-sesongen har vært litt av en prøvelse.

Til tross for at det fortsatt er mulig å rykke opp til Tippeligaen, er Bodø/Glimt anno 2012 mest av alt en trist historie om et sportslig apparat som ikke har fått det til, rutinerte spillere som ikke har tatt tak og et styre som først på senhøsten oppdaget hvor lite som har fungert. Klubben har dessuten måttet tåle knallhard kritikk, blant annet fordi den sliter med å engasjere folket i byen og har stadig færre tilskuere på hjemmekampene. Så da, når klubben foran siste og faktisk svært viktige hjemmekamp, virkelig slår til og inviterer alle gratis på kamp, lokker med Dilillis og øltelt utenfor stadion for å forsøke å få opp stemningen, ja så kommer sannelig biskop Tor B. Jørgensen på banen.

Over to sider i gårdagens avis uttrykker Aston Villa-supporteren og den norske kirkes øverste leder i området vårt skuffelse over Bodø/Glimt.

Han er ikke skuffet over dårlig spill, klare tegn på svak treningskultur i klubben eller ditto ledelse av Nord-Norges fotballstolthet.

Nei, han er skuffet over at Glimt åpner et øltelt utenfor Aspmyra stadion allerede klokken 11 en søndag formiddag.

Jeg kjenner biskopen som en raus person med sterkt engasjement for de svake i samfunnet. I tilfellet Bodø/Glimt hadde jeg derfor forventet at biskopen, i stedet for skuffelse og surefjes, kanskje kunne brukt søndagens gudstjeneste til en forbønn.

Gudene skal vite at Bodø/Glimt trenger all den hjelp klubben kan få for å nå gamle høyder.

Nå ser ikke jeg bort fra at biskopens skuffelse er iscenesatt av Avisa Nordland, som jo derfor blir en medsammensvoren i denne kritikken og skuffelsen over Bodø/Glimt. Selv velger jeg å se på klubbens anstrengelser for å fylle Aspmyra på søndag som på høy tid.

Måtte alle i Glimt fortsette å gjøre hva de kan for å få klubben opp blant de beste igjen – gjerne med både øltelt og rock, men først og fremst med gode prestasjoner på banen, på direktørkontoret og i styrerommet.

Heia Glimt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *