En likandes kar

Valget av Jan Halvor Halvorsen som ny hovedtrener for Bodø/Glimt de neste tre årene er trygt og godt. Ja, mange vil nok hevde at det er på grensen til kjedelig. Jeg har trua. Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt kan bli en super kombinasjon.

Han imponerte det sportslige utvalget i klubben i den grad at han ble førstevalget til alle fire medlemmene etter at intervjurundene var gjennomført.

I kampen om denne jobben utkonkurrerte han opponentene Tom Nordlie, Aasmund Bjørkan, Tom-Kåre Staurvik og Cato Hansen.

Bodø/Glimts nye trener vet hva han vil. Han er klar og tydelig. Du er lurt om du tror at det smilende ansiktet og den lune kommentaren er tegn på en dumsnill og lettpåvirkelig trenertype. Jan Halvor Halvorsen har erfaringer i bøtter og spann, både fotballmessige og private.

Nå skal han komme til Bodø for å forsøke å styrke CV-en sin med ytterligere et opprykk til Tippeligaen og forhåpentligvis suksess på øverste nivå. Det kan utmerket godt komme til å skje.

Jan Halvor Halvorsen mener alvor og tar med seg hele familien til Bodø, inkludert to fotballsønner på 15 og 18 år. Ingen snakk om pendling. Han skal bo i byen og følge klubben sin tett.

Det kan høres selvsagt ut, men er det ikke. Kanskje var det her han distanserte seg virkelig fra den sterkeste konkurrenten, Tom Nordlie?

Men om Jan Halvor Halvorsen er rett hovedtrener, må Bodø/Glimt fortsatt gjøre en jobb med å lage et apparat rundt ham som er profesjonelt og holder 2013-standard.

Jeg har mast om dette i tidligere kommentarer, men må gjenta at klubben er nødt til å ha kontroll på fysisk trening, testing, analyse, kosthold, treningskultur og så videre. Jeg føler meg trygg på at nytreneren er oppmerksom på dette selv, men han er kanskje ikke klar over at Bodø/Glimt som klubb dessverre ikke har vært bedre på disse områdene enn et passe ambisiøst 2.-divisjonslag.

Hva med assistenttrener? Hvem bør det bli? Jo, det bør bli den treneren som har akkurat de ferdighetene som gjør Jan Halvor Halvorsen enda bedre som hovedtrener.

Kartlegg dette først og ansett deretter den som passer, enten vedkommende befinner seg i klubben allerede eller må hentes utenfra. Kom bare ikke drassende med nok et Glimt-navn fra 90-tallet som trenger en jobb og som er kompis.

Jan Halvor Halvorsen er en likandes kar som jeg tror kommer til å bli satt pris på i fotball-Bodø. Om ansettelsen av han alene ikke skaper ny entusiasme, så vil den komme med gode resultater.

Og inntil resultatene kommer, forhåpentligvis allerede om 106 dager fra i dag, må klubbens ledelse jobbe like profesjonelt med å skape blest om klubben som trenerprosessen har vist at klubben er i stand til.

For nettopp prosessen som ledet til ansettelsen av Jan Halvor Halvorsen har vært så god at den alene har løftet klubben flere hakk og forteller oss at de kan på Aspmyra, når de vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *