Yngre talenter stenges ute

Jonas Ueland Kolstad har fått ny kontrakt med Glimt og 36-åringen skal være klubbens andrevalg for Gud vet hvilken sesong på rad. Ikke et vondt ord om hederskaren Jonas, men Glimt må vel kanskje være en av de klubbene i landet med dårligst grep om utviklingen av keepertalenter?

I Pavel Londak har Bodø/Glimt en meget god og stabil sisteskanse. Han er det godt tippeliganivå over, og klubben kunne helt fortjent juble da han i begynnelsen av september i fjor skrev under på ny treårskontrakt med Glimt.

Med en slik rutinert spiller, et soleklart førstevalg så lenge han er skadefri, burde utgangspunktet være det beste for å kunne jobbe fram nye talenter. Kombinasjonen av en sterk og rutinert førstekeeper og gjerne en eller to yngre talenter som trenes godt og matches fornuftig, er ofte brukt, spesielt i klubber som ikke bare kan shoppe seg gode målvakter.

Som ambisiøs ung keeper i Bodø/Nordland må det jo unektelig se ganske rart ut at klubben har sånn klokkertro på en satt keeperduo at yngre talenter stenges ute.

For det er jo nettopp det som skjer når Glimt år etter år kjører med et andrevalg som har lagt framtiden bak seg: veien opp sperres for unge talenter.

Rett før jul ble det kjent at nesnagutten Vegard Rabliås (18) signerte for Glimt, og jeg trodde klubben omsider hadde noe spennende på gang på keeperplassen. Ser ikke akkurat sånn ut nå, selv om jeg håper at både Rabliås og det som måtte finnes av enda yngre målvaktstalenter i klubben gir jernet og presser klubben til å prioritere annerledes.

Kan det bedre seg? Kan Glimt bli bedre på å utvikle målvakter?

Man skulle jo tro det. Glimt sier hele tiden at klubben satser på talentutvikling, og fra utsiden ser vi jo at det stemmer. I hvert fall når det kommer til antall ansatte trenere.

Onde tunger vil ha det til at det snart er like mange trenere på Aspmyra som det er tilskuere på en Glimtkamp en kald sommerkveld.

Jeg nøyer meg med å si at det snart er like mange trenere som det er spillere i A-stallen. Men ingen nye A-lagsaktuelle målvakter å se. Håper jeg tar feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *