Tilfeldig – eller ikke?

Hvorfor gikk Stefan Johansen fra å være en middelmådighet i Glimt til å bli en av landets beste midtbanespillere i Strømsgodset? Hvorfor ble Anders Karlsen så mye bedre etter at han forlot Glimt at Godset er interessert? Hvorfor vokste Tom Høgli så kolossalt etter overgangen fra Glimt til Tromsø IL?

Nei da, jeg tror ikke Glimt har ansvaret alene for alt som skjedde med disse eksemplene, men jeg både håper og tror at klubben har analysert og funnet ut hvorfor de tre fikk en så sterk sportslig utvikling etter at de forlot Bodø.

For det er unektelig interessant å få vite hva Glimt har funnet ut, og jeg håper de er villig til å dele kunnskapen med oss som følger klubben. Dette er nemlig noe veldig mange snakker om, og med god grunn.

Alle har jo fått med seg Stefan Johansens fantastiske utvikling under Ronny Deilas vinger på Marienlyst. Riktignok var Stefan svært ung da han kom til Bodø, men det er ingen tvil om at han forlot Glimt i en fysisk form som ikke akkurat tjener klubben til ære. Selv har han ikke sagt så mye om hva som ikke fungerte i Bodø, men vi har da fått med oss små stikk i retning gammelklubben. For eksempel ting som at «I Glimt var det ingen som brydde seg om kosthold».

Med Stefan i glimtdrakt så vi bare sporadiske tegn på hans talent. I Drammen har de sett bevis på hans størrelse ukentlig. Tilfeldigheter, eller et resultat av en annen og bedre treningskultur?

Hva med Anders Karlsen da? Han ble aldri noe førstevalg på Glimts midtbane, og gjorde åpenbart noe veldig smart da han valgte divisjonskollega Mjøndalen i stedet for ny kontrakt med Glimt foran fjorårets sesong. I Mjøndalen har Anders vokst som spiller, og storebror i området, Strømsgodset, følger bodøgutten nøye. Og alle har vi jo merket oss at Anders har vært to hakk hvassere som midtbanespiller på for laget på Nedre Eiker. Tilfeldigheter, eller et resultat av en annen og bedre treningskultur?

Litt lenger tilbake i tid, men likevel et meget godt eksempel: Tom Høgli var god i Glimt, men du verden for en fart karrieren hans skjøt da han flyttet til Tromsø. Ikke lenge etter overgangen spilte Tom seg inn i landslagsdiskusjonen og deretter inn på landslaget. Dette mens han utviklet seg til å bli en av TILs viktigste spillere. Forskjellen på Tom Høgli i Glimt-drakt og i TIL-drakt ble kjapt ubegripelig stor. Tilfeldigheter?

Er det tilfeldigheter som gjør at Vegard Båtnes Braaten bøttet inn mål, helt til han akslet glimttrøya?

Anders Ågnes Konradsen er eksempel på det motsatte, en spiller som virkelig utviklet seg og blomstret i Glimt. At han forlot klubben var åpenbart helt riktig. Men jeg mener fortsatt det er gode grunner til å spørre:

Mangler fotballklubben Bodø/Glimt toppidrettskultur? Overlates vesentlige forhold som kosthold, generell livsstil, restitusjon, individualisert oppfølging til tilfeldighetene? Fortell oss hva dere har funnet ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *