Best i landet økonomisk, men mister grepet på publikum

Best i landet økonomisk, men mister grepet når det kommer til sportslige prestasjoner og ikke minst når det kommer til det å engasjere folk,

Joda, Bodø/Glimt kan trygt karakteriseres som en kontrastenes klubb.

For mens klubbens økonomi nå altså er under kontroll og vel så det, viste 2012-sesongen hvor galt det kan gå uten sportslig kompetanse hos dem som er satt til å lede. Etter hvert som de dårlige prestasjonene og middelmådige resultatene kom for en dag i løpet av sesongen, sank tilskuertallet og du måtte lete lenge etter tegn på entusiasme rundt det vi liker å kalle for byens eller Nordlands fotballstolthet.

Men ikke tro at dette ble viktig på årsmøtet på Aspmyra onsdag kveld.

Årsmøtet i FK Bodø/Glimt er ingen arena for kritiske spørsmål eller betraktninger rundt hva som skjedde i fjor. På mange måter kan man si at dette er møtet hvor det mest interessante av det som skjedde i fjor ikke tas opp. I hvert fall når vi snakker om det som opptar folk flest, nemlig A-lagets resultater og prestasjoner.

Eksempler: Hvordan kunne styret i klubben vente helt til i månedsskiftet september/oktober før de skjønte at noe var alvorlig galt fatt med A-laget? Hvordan kunne de se på at en trenekonflikt fikk utvikle seg? Ble de forledet av en sportslig tung administrasjon, eller fikk de korrekt informasjon underveis?

Det er kanskje menneskelig når direktøren i klubben brukte årsmøtetid på å presentere både regnskap og budsjett, men forholdt seg helt rolig når fjorårets sportslige resultater skulle behandles. Begge deler er Bjørn-Tore Hansens ansvar. Det er jo artigere å presentere gode tall enn å forklare hvorfor det sportslig var så dårlig kontroll på A-laget i fjor. Helt klart menneskelig.

Men heller ikke leder Mads Torrissen fant det hensiktsmessig å bruke tid på trenerkonflikten og den støyen som preget Glimt store deler av fjorårssesongen.

Med så svak styring var det åpenbart duket for utskiftninger i styret, men slik gikk ikke. Litt spøkefullt kan man si at det nok var like vanskelig for valgkomiteen å finne et godt styremedlem som det er for Jan Halvor Halvorsen å få tak i en god forsterkning til A-laget.

Begge deler er viktig om klubben virkelig skal ta steget opp der den økonomisk sett allerede hører hjemme, nemlig blant de aller beste i Norge.

Heldigvis er det fortsatt tre uker igjen til overgangsvinduet stenger (7. april), så der kan det ennå skje noe. Likevel trist at Glimt også i 2013 må leve med et styre som ikke skjønte hva som traff klubben i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *