Jan Halvor leverer det han sier han skal levere

Det er oppmuntrende å registrere at Glimts nye trener leverer det han sier han skal levere.

Det har definitivt ikke alltid vært sånn.

Noen få dager før serien startet fikk vi som skal følge Bodø/Glimt for AN møte Jan Halvor Halvorsen på kontoret hans og stille de spørsmålene vi ønsket å stille.

Utgangspunktet var at vi ønsket å få et klart bilde av hvordan han ønsker at Glimt skal spille gitt forskjellige motstandere, kamputviklinger og prestasjoner underveis i kampene.

Vi fikk også presentert utfordringer knyttet til enkeltspillere og tanker om hva som faktisk skal til om Glimt skal klare sesongens mål: Opprykk.

Når sesongen nå er blitt tre kamper gammel er det fint å kunne se at det er nøye sammenheng mellom det Glimt-treneren sier skal skje og det som faktisk skjer på banen og på benken:

– Spillestilen er mer rendyrket og spillerne forholder seg langt mer lojalt til den enn på flere sesonger. Kanskje fordi den er blitt tydeligere?

– Dødballene er blitt langt mer velorganisert og gjennomføres med stort fokus, både de Glimt skal ta selv og de som Glimt skal forsvare seg mot.

– Resepten mot lavtliggende defensive motstandere på Aspmyra følges også til punkt og prikke. Det samme gjelder variasjoner underveis i kampen, noe som var spesielt tydelig mot Ullensaker/Kisa.

Glimtsupportere har ofte irritert seg over trenere som venter med å bytte spillere til det gjenstår fem minutter.

Jan Halvor lover at han skal ha en helt annen tilnærming, og røske en spiller av banen så snart det er klart at han ikke fungerer eller ikke har dagen.

I møtet med oss var han også tydelig på at en spiller som skal få prøve seg, må få mer enn bare noen få minutter. Det har vi sett i alle tre kampene til nå.

Vi er så vidt i gang med sesongen 2013, og det er selvsagt altfor tidlig å komme med bastante konklusjoner.

Men likevel er det positivt å se at det virkelig ER sammenheng mellom det som sies og det som gjøres på Aspmyra.

Det lover godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *