Jeg ønsker ikke Tromsø IL en «nær konkurs»-opplevelse

Tromsø IL er havnet i den årvisse pengeknipa. Nok en gang mangler klubben flere millioner kroner for å unngå problemer med forbundets lisensnemd og poengtrekk til høsten. Er det millionstøtten fra Trond Mohn som gjør at TIL aldri ser ut til å få orden i økonomien sin?

Jeg ønsker selv ikke min verste fotballfiende, Tromsø IL, den «nær konkurs»-opplevelsen som red Bodø/Glimt som en mare i halvannet år. Det var en hestekur som slet og tæret på klubb, spillere, andre ansatte, tillitsvalgte, supportere, sponsorer, ja alle som på en eller annen måte er involvert i klubben ble merket av det økonomiske marerittet. Men takket være den jobben som ble lagt ned i oppryddingen, kom Bodø/Glimt styrket ut av det hele og har siden vært best i klassen blant norske toppklubber.

Men, vi vet hvor fort ting kan snu, kanskje spesielt i fotball. Skulle Glimt-ledelsen falle for fristelsen å ta økonomiske sjanser for å oppnå kortsiktig sportslig gevinst, som for eksempel et opprykk, ja så kan Glimt igjen havne i lisensnemdas søkelys og igjen være nødt til å tigge penger. Akkurat som TIL gjør nå. Innen utgangen av juni må 10 millioner kroner på plass, og denne gangen er visstnok Trond Mohn ikke villig til å gi mer enn halvparten, og det forutsatt at andre byr på den andre halvparten.

Det ordner seg sikkert for TIL. Det som er merkelig sett utenfra er at klubben år etter år etter år får lov til å budsjettere med en inntektsside som aldri stemmer. Foran denne sesongen har TIL budsjettert med over 60 millioner kroner i utgifter. Like frisk har man da satt opp plussiden. Men mens utgiftene er enkle å pådra seg, viser det seg altså at TIL ikke klarer å få inn nok penger til å betale for moroa.

Kanskje er det sånn at den enorme pengestøtten fra Trond Mohn, vi snakker 40-50 millioner kroner siden 2009, har vært en sovepute? En bjørnetjeneste som har ført til at klubben ikke behøver å balansere driften vel vitende om at de blir berget til slutt? Ikke vet jeg, men det ser virkelig rart ut at TIL aldri kommer seg på rett kjøl økonomisk. Dette er en kamp jeg håper klubben vinner.

Men jeg ser gjerne at de går på en smell mot Strømsgodset i kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *