– Vær litt kritisk, da!

– Er du helt i lomma på Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt? Tør du ikke være kritisk mot klubben lenger?

Dette er essensen i mange tilbakemeldinger i min retning i det siste. Ivrige lesere av denne spalten er åpenbart ikke helt happy med at jeg de siste ukene ikke har gjort særlig mye annet enn å forklare og beskrive mye av det utrolig positive som skjer med klubben vår denne sesongen. Og det er åpenbart ikke nok for mange som i stedet for positive kommentarer ønsker seg krass kritikk.

Men hva er det å kritisere, spør jeg de som klager.

Så du ikke at Ibba var helt elendig i siste del av kampen?

Nei, du får ikke meg til å kritisere Ibba nå. Han scorer jevnt og trutt, er ligaens toppscorer og en attraksjon på Aspmyra. I tillegg er han blitt et forbilde for mang en ung fotballspiller i Bodø, og også som forbilde leverer Ibba svært godt. Da godtar jeg uten å blunke at han tar hoftefeste i avslutningen av enkelte kamper.

– Hva med at Glimt nå ikke har god nok andrekeeper?

Nei, heller ikke dette faktum får meg til å kvesse knivene og gyve løs med kritikk. Jeg vet at klubben jobber knallhardt med å få på plass en ny målvakt nå, og at de prøvde like hardt rett før sesongen startet. Det er i det hele tatt mer som tyder på at klubben agerer aktivt og fornuftig på spillermarkedet enn det motsatte.

Da må du i det minste ta tak i at Jan Halvor Halvorsen stiller på kamp i dongeribukser!

Nei, den lar jeg også ligge.

Og det vel vitende om at det kommer tid og anledning til å følge opp hva som skjer på Aspmyra med kritisk blikk. Forhåpentligvis blir det en stund til. Selv om jeg mener det er svært viktig å kritisere klubben når ting gjøres feil, er det like viktig å være positivt engasjert når det går bra. Vi må rett og slett bare nyte den flyten laget er i nå, selvsagt uten å bedøve den kritiske sans.

Vi vet jo at det svinger i fotball, og snart stilles både styret, trenere og administrasjon på tøffere prøver når livet i Tippeligaen skal planlegges uten at klubbøkonomien settes på spill.

Men enn så lenge: Go Glimt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *