Fotball til å bli glad av

Fem dager etter at toppspillerutvikler Tom-Kåre Staurvik forlot treningen i sinne og etter å ha brukt masse krefter på å mobilisere foran opprykkskampen, presterte grandjentene årsbeste, feide det nest beste laget i serien av banen og tok steget opp i eliten.

Seks dager etter at Glimt kunne feire sitt opprykk ble det altså mye mer å glede seg over for fotballbodø.

Opprykkskampen ble intet mindre enn en overbevisende propaganda for god fotball. Det de nesten 1200 tilskuerne fikk se grandjentene prestere i Nordlandshallen var fotball til å bli glad av. Smørblid, rett og slett.

Suksessen Grand 2013 handler om mange dyktige spillere og et system som funker utrolig godt. Likhetspunktene til Bodø/Glimt på sitt beste, var mange og tydelige. Vi så bevegelsene, bruk av kantene, jakten på overtall og flere farlige innlegg. Målene kom ikke tilfeldig, de kom som et resultat av samhandling og presisjon. Også defensivt ble det jobbet så godt at Sarpsborg 08, seriens nest beste lag, måtte reise hjem uten en eneste skikkelig sjanse.

Opprykket er altså i boks, festen etter kampen så fortjent, så fortjent. Men så må det øyeblikkelig tenkes toppseriespill neste år. Det er dessverre sånn at nivåforskjellen på 1.divisjon og toppserien er enorm. Selv om Grand på helt suverent vis vant årets 1.divisjon, ville dagens lag vært rimelig sjanseløst ett nivå opp. Trener Trond Schjølberg mener Grand trenger tre klassespillere inn i stallen i tillegg til at de beste forblir i klubben. Kanskje kan to av disse tre hentes fra Fløya. Jeg håper virkelig at Grand lykkes i jakten på de klassespillerne som trengs, eller kanskje aller mest at de lykkes i jakten på penger til å finansiere en levedyktig satsing på et topplag i Bodø i mange år fremover.

Dette prosjektet er svært spennende, ja kanskje ett av de mest spennende damefotballprosjektene i landet på mange år. Og det først og fremst fordi vi her ser et lag med en tydelig og meget publikumsvennlig spillestil. Derfor hadde vært ønskelig om også Tom-Kåre Staurvik, som heldigvis var tilbake på feltet allerede dagen etter tirsdagstreningen, kunne fortsette i jobben sammen med Schjølberg. Akkurat det er imidlertid uvisst og som så mye annet avhengig av klubbens økonomi.

Gratulerer og lykke til, IK Grand!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *