En vellykket vårrengjøring

Jan Halvor Halvorsen har gjennomført en grundig og helt nødvendig vårrengjøring i Glimt-stallen. Det er en vårrengjøring som har kostet ganske mange penger, men som er finansiert gjennom hva man godt kan kalle et spleiselag.

Glimt-stallen fram til i august består av 20 utespillere og tre målvakter. I løpet av vintervinduets siste dager forsvant hele fem A-lagsspillere, noe som var veldig bra for alle involverte.

For Jan Halvor handler det om å ha en stall bestående av spillere som han vurderer som så gode at de faktisk kan brukes. Det var ikke tilfellet for noen av de fem som forsvant i løpet av vinduets siste timer. Å ha for mange spillere i en stall er ikke bra, det fører ofte til misnøye og konflikter.

Ekstra ille er det jo om flere av dem som er der ikke holder nivået.

For klubben handler det om å gi spillere, som akkurat nå ikke er der de skal være for å spille på Glimt, en mulighet til kamptrening. Håpet er selvsagt at de tar betydelige steg i utviklingen sin, og kan vende tilbake som reelle alternativer i Glimt-stallen.

Men også det økonomiske spiller selvsagt en stor rolle. Selv om Glimts lønninger er relativt moderate, er det jo direkte dumt å betale for noens tjenester du aldri bruker.

For spillerne, unntatt Tommy Knarvik som gir seg som aktiv og satser på trenerkarriere, handler det jo om det samme, nemlig å bevise for alle som følger med at jo, jeg skal heve meg og vise at jeg er mer enn et talent.

Så når Erlend Robertsen (20) leies ut til Ranheim, Vegard Båtnes Braaten (26) til Alta og Viljar Nordberg (21) til Harstad, slipper Glimt en del personalkostnader.

Det vil si: Glimt betaler noe av kostnadene, og utleieklubbene resten. Der har du spleiselaget, som dessuten inkluderer Tommy Knarvik. Han ble kjøpt ut av en kontrakt, faktisk en av de dyreste i klubben i denne perioden, og måtte gi litt for å få noe tilbake og fristilles fra klubben.

Den femte spilleren som nå ikke lenger er en del av A-laget er Vebjørn Grunnvoll (20). Han valgte å bli i klubben for å satse på å ta de berømte, men akk så vanskelige, stegene via B-laget.

En vellykket vårrengjøring, ingen tvil om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *