Fra krangel til samarbeid

I januar var jeg på et ekstraordinært årsmøte i Bodø Cykleklubb. Konflikten rundt eierskapet og driften av storsuksessen Midtnattsolrittet hadde nådd et klimaks eller et lavmål, alt etter hvordan man ser det.

Det var ingen oppløftende seanse.

Men siden dette møtet har Bodø Cykleklubb skiftet ut hele styret med unntak av ett styremedlem, og i disse dager popper det opp gode nyheter som forhåpentligvis gjør at alle involverte kan konsentrere seg om sykkelsporten i stedet for å bruke energien på krangel og konflikt.

Så hva har skjedd?

Jo, det nye styret har inngått en avtale med Trond Vegard Seivåg, mannen bak Midnattsolrittet, og fått på plass en plattform for et samarbeid som både klubb og ritt forhåpentligvis kan leve godt med fremover.

Avtalen innebærer at Trond Vegard Seivåg overtar rettighetene til Midnattsolrittet.

Han, eller rettere sagt hans selskap, overtar rettighetene uten å betale noe for dem.

Til gjengjeld har han forpliktet seg til å bruke BCK som teknisk arrangør av rittet noe som gir klubben gode inntekter.

Hvor mye klubben skal få for å stå som teknisk arrangør og stille med dugnadspersonell vil avhenge av det økonomiske resultatet av det enkelte ritt, og det skal forhandles om både omfang av dugnad og betaling for den før hvert Midnattsolritt.

På denne måten håper sykkeklubbens nye ledelse å bidra til at Midnattsolrittet utvikler seg videre til beste for sporten lokalt, vel vitende om at dette rittet betyr mye for rekruttering og sykkelinteresse i byen og distriktet.Målet til ledelsen i BCK er en robust klubb og et robust Midnattsolritt, og dette har åpenbart vært et godt utgangspunkt for de forhandlingene som har vært gjennomført før avtalen ble signert denne uken.

Smart.

Dermed kan energi frigjøres til å jobbe for klubbens unge og lovende utøvere, ungdomsgruppa deltar denne helgen i et ritt i Asker.

Og krefter kan brukes på å arrangere NNM i september og kanskje sågar NM i master i 2016 i forbindelse med byjubileet.Mange flotte planer og visjoner i Bodø Cykleklubb nå, og så satser vi på at tiden med krangel og konflikt er forbi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *