Gir foreldre blaffen eller tar de ansvar?

Faksimile fra AN-forsiden 6. februar 2015 hvor foreldrekritikken er knallhard.
Faksimile fra AN-forsiden 6. februar 2015 hvor foreldrekritikken er knallhard.

Foreldrene på Østbyen skole får så hatten passer om dagen. Politi, Trygg Trafikk og lokalavisene legger mye energi inn i å fortelle om hvor håpløse østbyenforeldrene er når de velger å kjøre barna til skolen. Men denne saken handler om mer enn stopp forbudt-skiltene ved skolens inngang.

Østbyen skole har elever som bor i store deler av Bodø sentrum og med mildt sagt svært varierende kvalitet på skoleveien.

Ja mon det, Tore Jeremiassen og Trygg Trafikk?
Ja mon det, Tore Jeremiassen og Trygg Trafikk?

La oss si at du bor i Biskop Kroghs gate. På vei til Østbyen skole får du da ikke mindre enn tre travle kryss uten et eneste fotgjengerfelt eller skilt som forteller om fotgjengere:

  1. Krysset Parkveien/Jordbruksveien er det travleste, men svært uoversiktlig og altså uten skilting.
  2. Så følger krysset Jordbruksveien/Sivert Nielsens gate, fortsatt et sjansespill å være fotgjenger.
  3. Det neste krysset er Sivert Nielsens gate/Børtindgata hvor det ofte er hektisk aktivitet i forbindelse med kjøring til barnehagen som ligger der. Det mangler dessuten 100 meter fortau på den ene siden og fotgjengerfelt/skilt finnes ikke.

Du kan sikkert finne andre veier fra hjem til Østbyen skole som har en minst like dårlig egnet skolevei enn denne. Poenget mitt er at så lenge forholdene er sånn som de er i «Årets Trafikksikkerhetskommune 2014 – Bodø kommune» så kan man godt forstå at foreldre velger å kjøre barna sine til skolen heller enn å sende dem ut på en farlig ferd til fots.

Dessuten er det jo et poeng at akkurat i de siste ukene, hvor jakten på «foreldre som gir blaffen» har vært på sitt mest intense, så har fortauer delvis vært utilgjengelig på grunn av is og snø, noe som selvsagt har gjort det enda mer aktuelt å transportere barna til skolen.

Nå skal jeg glatt erkjenne at det virker rimelig ansvarsløst å ignorere «Stopp forbudt»-skiltene ved hovedinngangen på Østbyen uansett beveggrunn for å kjøre barna til skolen.

Men jeg nekter å delta på hylekoret rettet mot foreldrene så lenge skoleveien er så utrygg som den er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *