Hva er det med Vieux Sanè?

Vieux Sanè har vært oppsiktsvekkende dårlig for Bodø/Glimt så langt i 2015. Foto: Per-Inge Johnsen.
Vieux Sanè har vært oppsiktsvekkende dårlig for Bodø/Glimt så langt i 2015. Foto: Per-Inge Johnsen.

Bautaen i forsvaret. Den defensive sensasjonen fra Senegal som tok Tippeligaen med storm i fjor. Spilleren Molde var villig til å betale 10 millioner kroner for så sent som i august. Nå er han en uskarp skygge av seg selv. Sanè er blitt selve symbolet på Glimts forvandling til et elendig lag i løpet av vinteren. Hva har skjedd?

Han ble hentet til Bodø/Glimt foran 2012-sesongen. Trenerteamet Cato Hansen og Tom-Kåre Staurvik brukte han innledningsvis som høyre ving, men alle så jo at dette er en klassisk midtstoppertype. Feil bruk klarte uansett ikke å ødelegge inntrykket av at her hadde Glimt fått en spiller med et stort potensiale.

Sanè brukte en viss tid på å venne seg til norske forhold og trengte også en periode for å kvitte seg med noen uvaner. Men i 2013-sesongen og i fjor i Tippeligaen var han et udiskutabelt førstevalg, en spiller vi kunne stole ett hundre prosent på.

Helt siden han og landsmannen Badou kom til Bodø og Glimt har de vært klar på at de hadde ambisjoner ut over det å spille for bodøklubben. Begge to spilte såpass godt i Tippeligaen i fjor at alle, også de sjøl, var sikre på at større klubber kom til å melde sin interesse.

Det skjedde ikke. Spillerne er fortsatt i Bodø selv om de mentalt sikkert har flyttet både en og to ganger.

Er dette forklaringen på at Sanè virker fullstendig ute av form? Er det skuffelsen over at ingen større klubber ville hente ham som gjør at han nå virrer rundt på banen og gjør ubegripelige ting?

Det er i alle fall den ene forklaringen.

Den andre handler om ting som har skjedd utenfor banen, klubben og fotballen.

Uten at jeg skal gå i detaljer, har Sanè hatt utenomsportslige utfordringer som absolutt har vært store nok til å påvirke hvordan spilleren har fungert i jobben.

Spørsmålet nå er hvor lenge disse to momentene skal få lov til å prege hvordan Sanè gjør det i Glimt-drakten. Den første forklaringen, skuffelsen, kan ikke aksepteres lenger.

Den andre forklaringen, personlige utfordringer, bør snart også parkeres.

Bodø/Glimt trenger en Sanè som spiller opp mot sitt potensiale, og selv trenger han å vise verden at han faktisk fortsatt er så god som han har vært de to forrige sesongene. Hvis ikke kan han bare glemme større klubber og kanskje også se langt etter ny kontrakt med Glimt.

Vieux Sanè har vært oppsiktsvekkende dårlig for Bodø/Glimt så langt i 2015. Foto: Per-Inge Johnsen.
Vieux Sanè har vært oppsiktsvekkende dårlig for Bodø/Glimt så langt i 2015. Foto: Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *