Bløffer statsministeren eller er hun desinformert?

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Bodø har nettopp hatt valgkampbesøk av statsminister Erna Solberg. I hagen til ordfører Ole Henrik Hjartøy møtte hun bodøs næringslivseliite og hun tok seg dessuten tid til å bli intervjuet av blant andre Bodø Nu om «Ny by»-planene i Bodø.

I dette intervjuet lyder et avsnitt:

– Jeg mener dette er et interessant prosjekt, som bærer store visjoner for byen. Slik jeg ser det, så er dette mulig å gjennomføre. Men det hadde aldri gått hvis Arbeiderpartiet hadde hatt makten i Bodø. Både nasjonalt og lokalt er de imot dette prosjektet, sier Solberg.

Dette er helt feil og det i en så stor grad at det må være mulig å spørre om Erna Solberg bare bløffer og tror hun kan si hva som helst siden det nå er valgkamp, eller om hun har fått direkte feil informasjon fra sine egne i Bodø.

Det er ingen lokal politisk uenighet om prosjektet «Ny by»-planene i Bodø. Tvert i mot er alle politikere tydelige på at denne saken står man samlet bak.

Arbeiderpartiet sentralt har heller ikke gått ut mot disse planene, og senest søndag ga nestleder Hadja Tajik skryt til de ambisiøse planene og understreket i intervju med NRK at dette ikke er en sak som skiller partiene i Bodø.

«Ny by, ny flyplass»-prosjektet er et svært viktig prosjekt som det er all mulig grunn til støtte uansett politisk ståsted. Det er derfor uhyre viktig at nettopp dette prosjektet ikke blir sett som et prosjekt ett parti står bak. Det kan være svært uheldig og skape problemer for gjennomføringen.

Det som statsministeren og Bodø Høyre nå tydeligvis gjør, er å splitte lokalpolitikerne i en sak som er av mye større betydning enn ett kommunevalg alene. Mye større. Og det er virkelig bekymringsfullt for alle de av oss som ønsker en byutvikling på Hernes.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *