Barnehagekaos og hvem bløffer EGENTLIG?

Lekeapparat i barnehage.
Lekeapparat i barnehage.

Vil du ha en garanti for barnehageplass i Bodø fra barnet fyller ett år, kan du ikke stemme på Høyre eller FrP. Den saken er klar.

De siste ukene har valgkampen i Bodø vært preget av beskyldninger fra begge sider om bløff. Tall kastes fra begge sider, og velgerne er, forståelig nok, forvirret. For meg ser det ut som høyresiden forsøker å tåkelegge de politiske forskjellene gjennom bruk av vage tall som ikke svarer på utfordringen fra venstresiden.

Det sentrale spørsmålet for deg som innbygger i Bodø med stemmerett bør være om det er viktig at foreldre kan være trygge på å få barnehageplass når poden fyller ett år. Fromme løfter og vage tall fra ordfører Hjartøy om barnehagene har vi hørt før – og vi vet alle hvordan det endte.

Så vidt jeg kan se er den politiske realiteten foran valget i høst at det bare er Arbeiderpartiet, SV og Rødt som går inn for å gi en garanti til småbarnsforeldrene. FrP, Høyre og Venstre går imot en slik garanti, og overlater da i realiteten ansvaret og byrden med å finne barnepass til foreldrene hvis kommunen ikke har ledige plasser.

Hva KrF, Sp og MdG mener om spørsmålet er svært usikkert, da ingen av dem har flagget sine standpunkter særlig høyt. (Kanskje jeg har oversett noe?)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *