Hjartøy, bystyret og Bjarmann-Simonsen

Ny by ny flyplass - fra sørvest
Ny by ny flyplass - fra sørvest. Ill.: Bodø kommune.

Vi har en ordfører i Bodø som ikke synes bystyret er så viktig. Kommunens øverste politiske organ er åpenbart mer til plage enn til gavn for ham. Det er derfor han nekter å informere våre folkevalgte om de nye scenariene for en mulig ny bydel og i stedet benytter anledningen til å drive valgkamp og pleie sine forbindelser.

Fredag skal Avinor og regjeringen få se noen scenarier, tanker rundt hvordan Bodøs nye bydel kan utvikles gitt at dagens flystripe flyttes. Dagen før, i morgen, møtes bystyret. Representantene der får ikke se disse scenariene. Det passer nemlig ikke i valgkampen for Høyre. Scenariene som skal presenteres, er kjøpt og betalt av Bodø kommunes styringsgruppe i prosjektet – ei styringsgruppe som skal rapportere til bystyret.

Rødt har reagert kraftig på dette og beskylder ordføreren for å utnytte en milepæl i byens utvikling til egen valgkamp. Rødt mener dette både er tragisk og komisk. Jeg er enig, og jeg synes også dette er svært risikabelt spill av ordføreren. Er det noe dette prosjektet trenger, så er det at alle i byen stiller seg bak og jobber for å få dette til. Med denne fremgangsmåten tar Hjartøy og Høyre et direkte ufint eierskap til prosjektet som jeg er sikker på de senere kommer til å merke konsekvensen av.

Det er også noe problematisk at prosjektlederen, Daniel Bjarmann-Simonsen, Høyre-representant i årets fylkestingsvalg, naturligvis nyter godt av det om Høyre skulle høste gevinst i form av stemmer ved valget på bakgrunn av denne saken. Han forsøker å fremstå som en upolitisk og samlende prosjektleder samtidig som Hjartøy og Bodø Høyre overhodet ikke er interessert i at resten av bodøpolitikken skal knyttes positivt til Ny by, ny flyplass-prosjektet.

Det er nå såpass mye valgkampmisbruk av denne saken at det ikke må forbause noen om dette KAN få konsekvenser for entusiasmen. Å tro noe annet er naivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *