«Bra for nordnorsk fotball…» Gjeeesp.

Ulrik Saltnes jobber, Zdenek Ondrášek ser på. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Ulrik Saltnes jobber, Zdenek Ondrášek ser på. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Det beste eksempelet på at vi er gode på samarbeid i Nord-Norge er at vi unner Glimt- og TIL-supporterne gleden av å ønske at rivalen rykker ned. Politisk korrekte innganger til fotballkamper som Tromsø-Glimt er ikke annet enn et digert gjesp. Spar oss.


Det er «Slaget om Nord-Norge» på søndag, og mens stemningen i Bodø er rimelig avslappet er temperaturen høy i Tromsø. Der mobiliseres det selvsagt foran en kamp som kan få en avgjørende betydning for TILs plass i seriesystemet til neste år.

«Alle» mener masse om dette, og det som er det flinke å si akkurat nå er at «det er fint om Glimt taper for da kan Tromsø IL berge plassen i Tippeligaen og det er bra for Nord-Norge».
Til og med en Glimt-tilhenger (?) som Mini Jakobsen har flagget hvor viktig det er at Glimt taper for da berger TIL plassen.

Dette er tøv og atter tøv.

For det første berger TIL plassen om de er god nok for Tippeligaen. Hvis ikke rykker de ned, og det er fortjent.

For det andre: Det er selvsagt bra for TIL om de berger plassen, men er det bra for Glimt? Neida, det betyr bare tøffere konkurranse om de beste nordnorske talentene. Ikke fortell meg at DET er positivt for en klubb med begrensede økonomiske muskler og et uttalt (fornuftig) mål om mange spillere fra landsdelen i stallen.

Sparebanken Nord-Norge ønsket å ta et felles lagbilde med TIL- og Glimt-spillere her i vår. I følge media ble det ikke noe av fordi TIL sa nei. Smart av dem. Sannsynligvis det eneste smarte den klubben har gjort i år. Et felles lagbilde er nemlig akkurat så idiotisk at ideen må komme fra noen som tror at fotball handler om sponsorene.

I 2006 så vi et tilsvarende hodeløst prosjekt ende med døden, nemlig en felles TIL/Glimt-video som skulle brukes i markedsføringen opp mot nasjonale sponsorer. Deadline Media laget den, jeg fikk se den og den var grusom. Tanken bak var sikkert god, og det nordnorske perspektivet ivaretatt. Men det hele kolliderte med det som gjør fotball så fantastisk engasjerende: Kamp mellom rivaler.

Tilbake til starten: La oss få være Glimt- eller TIL-supportere uten at politikere, næringslivsfolk eller andre med HELT andre motiver blander seg inn og skal sette «Kampen om Nord-Norge» i et slags samarbeidsperspektiv. Derfor var mitt svar et ja da kveldsvaktsjefen i Nordlys, «landsdelsavisen», spurte på Twitter her i vår:

Så til kampen på søndag: Se på bildet over og under disse linjene. Det er tatt på Aspmyra 16. mai i år. TILs Ondrasek, som tjener 1,8 millioner kroner i året (!), står og ser på at Ulrik Saltnes jobber. Fortsett sånn.

Mitt håp for søndagen er at Jan Halvor Halvorsen har instruert gutta til å ligge lavt og vente på gyldne kontringsmuligheter. Det er TIL som må ha mål, det er TIL som må vinne, det er TIL som har et tregt forsvar Trond Olsen kan herje med. Et perfekt utgangspunkt selv for et skadeskutt Glimt-lag.

La det bli en gul høstkveld på Alfheim.TIL må GJERNE rykke ned. Det er nemlig viktig for nordnorsk fotball at vi er representert i OBOS-ligaen. Veldig viktig, faktisk.

PS: Mine 11 grunner til å hate TIL fra august 2012 er fortsatt gjeldende.

Ulrik Saltnes jobber, Zdenek Ondrášek ser på. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Ulrik Saltnes jobber, Zdenek Ondrášek ser på. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *