Heia Bodø! Og heia Ida!

Her overtar Ida Pinnerød som ordfører etter Ole Henrik Hjartøy. Et historisk øyeblikk i bystyresalen. Foto: Bodø kommune/Per Ingen Johnsen.
Her overtar Ida Pinnerød som ordfører etter Ole Henrik Hjartøy. Et historisk øyeblikk i bystyresalen. Foto: Bodø kommune/Per-Inge Johnsen.

Det mangler så visst ikke på krisemaksimering fra representanter for Bodøs høyreside etter at det ble klart at byen får en ny politisk ledelse. Samme dag som Ida Pinnerød overtok som ordfører presterer førsteamanuensis ved Handelshøgskolen i Bodø, Erlend Bullvåg, følgende analyse i AN: – Etter det politiske skiftet i byen blir det ikke like enkelt å få nasjonale heiarop.

Jeg vet ikke hva Bullvåg EGENTLIG prøver å fortelle leserne, men jeg er hundre prosent sikker på at han tar feil her. Heiaropene til Bodø de siste årene er ikke koblet til hvilken politisk ledelse byen har, men derimot til det som skjer her og folkene som bor her. Det er alle vi innbyggere av Bodø som sammen skaper entusiasmen og fremgangene. Befolkningsveksten de seneste årene har ingenting å gjøre med om ordførerens navn har vært Odd-Tore Fygle eller Ole Henrik Hjartøy, å påstå noe annet vil vel være å betrakte som stygge insinuasjoner.

All den byggeaktiviteten vi har sett og fortsatt ser i Bodø, og som skaper mye av byens økonomiske vekst, kommer av at gode prosjekter er hjulpet fram et privat engasjement kombinert med fornuftig politisk ledelse og en samtidig offentlig satsing vi vel aldri ikke har sett maken til i Bodø (Stormen, nytt sykehus, veipakke Salten, Universitetet +++).

Bullvåg  har selvsagt rett i at uten gehør nasjonalt ville flere av disse prosjektene neppe blitt gjennomført, men igjen: dette er ikke koblet opp mot hvem som har ordføreren i byen.

Ikke overraskende valgte avtroppende ordfører Hjartøy å snakke som Bullvåg om hvor fantastisk mye mer nasjonal oppmerksomhet Bodø har fått de siste årene. Samtidig slo han fast at Høyre/FrP-regjeringen ikke flytter Generalinspektøren for Luftforsvaret til Reitan selv om Stortinget tidligere har vedtatt det. For å endre det, må vi jobbe fra Bodø. Sånn er det i denne saken, og sånn har det vært i mange andre.

Ida Pinnerød ble altså ny ordfører i Bodø ca fem over ti torsdag formiddag 29. oktober 2015. Hun skal nå lede en posisjon bestående av fem partier; Ap, Rødt, MDG, SV, og SP. Jeg har i hele valgkampen heiet på Ida og blogget mye om hvorfor jeg synes Høyre/FrP-styret måtte skiftes ut (her er lenke til noe jeg skrev om en av de viktigste grunnene – Hålogalandsgata 131).

Den nye posisjonen har lovet oss en mer solidarisk by og en mer demokratisk by. Idas tiltredelseserklæring i bystyresalen bekreftet at det er i en slik retning det nå bærer, og det er jeg svært glad for. Samtidig vil jeg «Hør her og nå» si at denne bloggen ikke kommer til å la Ida, Synne & co glemme akkurat dette. Jeg brukte mye energi på å heie på Ida & co i valgkampen, og akter å bruke like mye på å følge med hvordan de faktisk opptrer i posisjon.

Jeg heier på Ida & co og trekker et lettelsen sukk over at Høyre og FrP ikke lenger bestemmer i Bodø. Men jeg tror ikke alt kommer til å bli rosenrødt og enkelt – tøffe avgjørelser må tas.

Men tas de på grunnlag av solidaritet og demokrati, ja da tåler vi selvsagt det.

Igjen: heia Bodø og heia Ida & co! Nå starter jobben.

Her overtar Ida Pinnerød som ordfører etter Ole Henrik Hjartøy. Et historisk øyeblikk i bystyresalen. Foto: Bodø kommune/Per Ingen Johnsen.
Her overtar Ida Pinnerød som ordfører etter Ole Henrik Hjartøy. Et historisk øyeblikk i bystyresalen. Foto: Bodø kommune/Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *