Six pack, Gryt og alternativmessen

Chippendales og SV-politikeren Randolv Gryt. Gryt til høyre.
Chippendales og SV-politikeren Randolv Gryt. Gryt til høyre.

Chippendales-besøket til høsten har fått SV-politikeren Randolf Gryt til å ta på seg den lite kledelige sensur-hatten. Han mener strippegutta ikke har noe i Stormen å gjøre. Men hvor var Gryt da Stormen ble brukt til alternativmesse eller da «mediumet» Lisa Williams skulle få lov til å boltre seg der?

 

Det var Bodø Nu som løftet fram et utbrudd Randolv Gryt delte med sine venner på Facebook. Han mener det bør organiseres en kampanje mot Chippendales og sier at «dette vil vi ikke ha i Stormen».

Jeg synes det er OK at Gryt mener noe om hva kulturhuset Stormen skal inneholde. Også en politiker i posisjon, og en leder i kommunens kultur- og oppvekstkomité, må få lov til å si sin mening. Men han må samtidig vokte seg vel for å bruke politisk innflytelse til å påvirke hva Stormens ledelse skal tilby oss brukere av byens storstue. Jeg oppfatter ikke dette utbruddet på Facebook som utilbørlig politisk press, og det tror jeg da heller ikke Stormen-sjef Rolf-Cato Råde gjør uten at jeg har spurt ham direkte om det.

Når Gryt reagerer så sterkt på at det kommer en gjeng veltrente mannfolk til byens store scene, en forestilling som attpåtil ble utsolgt på veldig kort tid og følgelig traff en ikke ubetydelig del av byens befolkning, lurer jeg på om det er misunnelse som fikk den pensjonerte rektoren i Skjerstad til å fyre seg opp på Facebook.

Selvsagt er det sider ved en slik kroppsfiksert forestilling som ikke er moderne eller videre intelligent, og jeg skjønner jo at SVeren synes dette er en total miss. Men når han argumenterer med at «det som skal vises i Stormen skal være kvalitet, det skal være ordentlig og skikkelig», ja da skjønner jeg ikke hvorfor han holdt kjeft da Stormen ble brukt til alternativmesse eller da Lisa Williams fikk bruke byens nye stolthet.

Alternativmessen, med sine mange tilbud om både helbredelser, spådommer og et bedre liv, og Lisa Williams, med sine påståtte evner til å komme i kontakt med døde, oser ikke akkurat av kvalitet eller preges av stempelet «ordentlig og skikkelig». (Lisa Williams sin forestilling i mars i fjor ble avlyst på grunn av trøbbel med flytrafikken, i 2013 var det smekkfullt i det gamle kulturhuset da hun var på besøk.)

Randolv Gryt er en rutinert og engasjert politiker som jeg ofte er veldig enig med. Men akkurat her synes jeg han ser ut til å ha glemt at Stormen skal være noe for alle, også for de som har totalt andre interesser enn for eksempel Gryt og meg. Til å sørge for akkurat det har Stormen ansatt en som har ansvaret både for det kunstneriske og det økonomiske, nemlig direktøren. Og han ser unektelig ut til å ha truffet rimelig godt de første 15-16 månedene av Stormens historie.

Så får vi se om fortsettelsen blir like variert og kanskje provoserende for noen. Det er jo akkurat det som kjennetegner et kulturhus som fungerer.

Chippendales og SV-politikeren Randolv Gryt. Gryt til høyre.
Chippendales og SV-politikeren Randolv Gryt. Gryt til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *