Kjøpe bolig av Corponor? Vel…

Fra reklamen for Panorama Vest.

– Vil du anbefale meg å kjøpe bolig av Corponor, spurte en kollega meg for en liten tid tilbake. Han hadde fått med seg at jeg hadde flyttet inn i Panorama Vest og var nysgjerrig på erfaringene. Selv om både jeg og familien trives godt i ny leilighet i vakre Breivika, er det ikke til å komme forbi at en anbefaling av Corponor som leverandør og samarbeidspartner i forbindelse med huskjøp sitter svært langt inne. Her skal jeg forsøke å forklare hvorfor.

 

Innsalg som ikke stemmer ved virkeligheten

– Komfort har nådd et nytt nivå, het det så vakkert i innsalget av leilighetene i Panorama Vest. Kombinert med en flott og entusiastisk presentasjon av vinterhagen som et tilnærmet fullverdig ekstrarom med helårskos, var det selvsagt lett å la seg rive med. Det faktiske forhold er at Corponor har brukt billigste varianter av det aller meste, og et eventuelt «nytt nivå på komfort» var avhengig av kostbare tilleggsinvesteringer/ekstravalg.

Vinterhagen ble etter hvert redusert til en innglasset veranda og blir nå dessuten mat for advokater og rettsapparatet. Det er mange som føler seg såpass lurt at de har søkt juridisk bistand og vil ha saken prøvd for retten. Jeg skal ikke si så mye mer om det akkurat nå ut over å nevne det opplagte: sånt er ikke akkurat tillitvekkende.

Splitt og hersk

Den ytterste blokka grenser rett mot et avfallsanlegg noe som selvsagt kan virke litt forstyrrende. I forbindelse med salget fikk noen av de interesserte vite at det skulle bygges en slags vegg mot dette anlegget for å skjerme for støy, søppel og noe av den lite pene utsikten. Vi snakker om en diger vegg over 10 meter høy. Løftet om en slik «støyskjerm» var tungen på vektskålen for noen interessenter. Andre igjen slo til uten at de fikk vite om den samme veggen. En vegg som er positiv for noen er ganske så ødeleggende for andre.

Støyveggen.
Støyveggen.

Når denne veggen etterlyses av de som faktisk ønsker den, kjører Corponor en superfrekk splitt og hersk-taktikk hvor de tilbyr styret i sameiet 500 000 kroner for å slippe å bygge den. Hvordan dette må føles for de som faktisk ønsker en slik støyskjerm, og likeledes hvor provoserende det må være for de som aldri har hørt om veggen og slett ikke vil ha den, ja det er ikke godt å si. Men provosert ble de aller fleste.

Heldigvis har sameiet i Panorama Vest et velfungerende styre som kjapt så at de absolutt ikke kunne inolverere seg i saken slik Corponor ønsket. Men splitt og hersk-teknikken til Corponor har allerede forsuret tilværelsen for noen av de som bor i sameiet, både blant de som vil ha vegg, og de som ikke vil. Ikke trivelig i det hele tatt.

Dårlig på informasjon

92 boenheter ferdigstilt i løpet av 2015 med innflytting i to omganger. De fleste oppdaget fort at her var det på langt nær alt som var ferdig. Og det er virkelig ikke vanskelig å forstå. Problemene har handlet om måten Corponor har håndtert alle disse utfordringene på. Informasjonen har vært mangelfull og frustrasjonene har hatt gode vekstforhold.

Man skulle kanskje tro at en så stor aktør som Corponor, som visstnok har solgt over 1000 boenheter i Bodø i løpet av årene, visste å takle slike utfordringer, men dessverre.

Eiere gjør som de vil

At det er litt sånn cowboy-faktor over det hele understrekes også av det faktum at mens den vanlige leilighetsinnehaver er nødt til å forholde seg til sameiets styre i forbindelse med å få tilgang til ladestasjon for el-bil, så har toppsjefen i Corponor, som også bor i Panorama Vest, bare installert sin egen stasjon og koblet den til fellesanlegget. Selvsagt med egen strømmåler, men likefullt uten at den er satt inn i en større sammenheng. Det er naturligvis ikke mulig for alle 92 enhetene å installere sin egen ladestasjon.

Skuffende

Kombinasjonen av disse momentene som jeg har listet opp her gjør at jeg finner det vanskelig å anbefale venner å handle ny bolig av Corponor. Selskapets opptreden i Panorama Vest har skuffet meg, selv om det heldigvis (og bank i bordet) ikke er gått så langt at jeg angrer på kjøpet. Men det vet jeg om andre som gjør.

Selv gleder jeg meg mest til at alt som skal fikses faktisk er fikset, at eventuelle rettssaker er overstått og at vi kan koble oss fra Corponor og leve fint i et velfungerende sameie. At vi rett og slett tar trivselen opp til et nytt nivå. Uten Corponor.

Fra reklamen for Panorama Vest.
Fra reklamen for Panorama Vest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *