Evalueringsarbeidet i gang og ingen «fjottpriser» på Aspmyra

. Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
. Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Glimts nedrykk skal nå analyseres. Klubben gjennomfører de nærmeste dagene den fjerde evalueringsrunden for året – selve hovedevalueringen. Så kan vittige tunger vitse om hva som gikk galt i de tre foregående evalueringene, men skitt la gå. La oss bli ferdig med evalueringene, ta med oss det som er verdt å ta med, og komme i gang med  arbeidet med å vinne OBOS-ligaen i 2017.

Alle delene av klubbens virksomhet skal som vanlig evalueres nå etter sesongslutt. Rapporter fra marked, arrangement, kommunikasjon og selvsagt sport skal klargjøres og presenteres for styret 21. november.

Glimt-leder Mads Torrissen forteller at denne uken skal alle tilgjengelige spillere (de som ikke er ute på landslagsoppdrag) få si sin mening om hva som har fungert og hva som ikke har fungert. Dette starter tirsdag. Onsdag/torsdag kommer trenerteamet inn for å gi sine synspunkter. Etter flere møter både med spillere og trenerteam sammenfattes det hele i en rapport som styret får på sitt bord til den nevnte mandagen i november.

– Vi må jo selvsagt sørge for at feil og mangler og dårlige prestasjoner i år ikke gjentar seg, men vi må ikke bli så opptatt av å dvele ved nedrykket at vi ikke kommer oss i gang med arbeidet med å rykke opp, sier glimtsjefen.

Ellers er det lite konkret å få presset ut av styrelederen dagen etter nedrykket. Han er glad for at klubben har kontrakter med de fleste spillerne. Av de mest attraktive er det Fitim Azemi som har kortest kontrakt  – ut 2017.

– Men en kontrakt er en kontrakt, og han blir ikke billig. I motsetning til situasjonen ved forrige nedrykk, er vi ikke nødt til å selge noen spillere. Samtidig har vi jo stor forståelse for at en mann som Fitim ønsker noe annet en OBOS neste år, så vi får se hva som skjer, sier Torrisen som har fått med seg listen fra iTromsø med spillere TIL bør hente fra Glimt.

– De skal bare kose seg litt nå der oppe, helt greit det. Men skal de hente spillere hos oss må de bla opp godt med penger. Ikke noe fjottprissalg her i gården, sier han.

Når det gjelder lønnskutt til spillerne har Glimt rett til å sette ned lønna med 20 prosent dersom det ble nedrykk. Det er kun spillerne som har en slik klausul i sine kontrakter – ikke trenere eller andre ansatte.

Men en rett til å redusere lønna er noe annet enn en plikt. Om det skal gjennomføres et lønnskutt, og om det skal være likt for alle, kommer nok også til å bli tema på styremøtet 21. november.

. Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *