Hvorfor skal vi stemme på deg, Oddleif?

Hvorfor i alle dager skal et medlem i Bodø/Glimt stemme for at Oddleif Olavsen skal lede klubben det neste året? Det skulle jeg gjerne visst.

Enten det blir på et ekstraordinært årsmøte før jul eller på det ordinære årsmøtet i mars – forslaget på Oddleif Olavsen som ny styreleder etter Mads Torrissen kommer til å bli lagt fram og bodøfolk med hjerte og medlemskap i Glimt må si ja eller nei.

Selv om Oddleif Olavsen er en kjent figur i Bodøs og Nordlands politiske liv, vet vi null og nada om hva han står for som leder av en profesjonell fotballklubb. Jeg skulle derfor ønsket meg at Benn Eidissens gode venn hadde kommet med noen tanker om hva i alle dager han kan tilføre klubben.

I et par intervjuer etter at det ble klart at Olavsen er valgkomiteens kandidat har han sagt at det er viktig at det er sportslig kompetanse i styret. Jeg håper virkelig ikke det er seg selv han tenker på her. Oddleif Olavsens sportslige kompetanse ligger 40 år tilbake i tid da han slapp inn en drøss med mål på Aspmyra, og andre baner i landsdelen, med Glimt-drakta på.

Det kan altså neppe være på det området han anser at han har sin styrke. Da er det vel grunn til å ha større forhåpninger til bidrag fra Trond Tidemann.

Ettersom valgkomiteen har stor tro på Oddleif, og hatt mange samtaler med ham de siste ukene, får vi tro at han er vel kjent med en del av de utfordringene som Bodø/Glimt står i. Stikkord her er økonomi (selvsagt), hvordan klubbens administrasjon fungerer/ikke fungerer, problemer med å få gode spillere til byen, klubbens omdømme og alt som hører med når Glimt skal prøve på noe klubben aldri har fått til før, nemlig å rykke rett opp etter et nedrykk.

Jeg skjønner godt om Oddleif akkurat nå på dette tidspunktet ikke kan gi detaljerte svar på hvordan han og hans nye styre skal møte disse utfordringene, mannen må jo få tid til å områ seg. Men det hadde vært svært interessant om han kunne ha gitt oss noen svar. Om han kunne gitt oss noen pekepinner på hvordan han – som ikke har vært medlem i Glimt i mer enn 14 dager – skal skape entusiasme og stolthet. Hvordan skal han møte det faktum at han faktisk skal erstatte en styreleder som nyter stor respekt hos veldig mange tilhengere?

Så jeg utfordrer herved den rutinerte politiske ringreven Oddleif Olavsen til å komme på banen og gi oss noe som kan brukes som svar på det innledende og svært så viktige spørsmålet:

Hvorfor skal vi stemme på deg, Oddleif?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *