Dårlig og uverdig behandling av Mads

En blid Mads Torrisen mens det fortsatt var håp om å berge plassen. Foto: Per-Inge Johnsen.

La gå at valgkomiteen i Bodø/Glimt, med bred støtte i styret, har rett i at Mads Torrissen bør tre av som styreleder i klubben etter seks år. Men måten det skjer på tjener valgkomiteen til liten ære. Mads Torrissen fortjener virkelig ikke å bli behandlet på denne måten. Ikke rart at protestene strømmer på og fakkeltog planlegges.

Da valgkomiteens leder Benn Eidissen gikk offentlig ut med innstillingen til nytt styre onsdag i forrige uke var det et stygt angrep på den sittende styreleder Mads Torrissen. Normalt presenteres innstillingen til nytt styre mye nærmere årsmøtet i mars. Nå ville Benn & co det annerledes. De hadde hastverk med å få fjernet Torrissen.

Det naturlige ville selvsagt være å la Mads og det sittende styre få lov til å gjøre ferdig det evalueringsarbeidet som er satt i gang, og så deretter selv få bestemme når det skulle offentliggjøres at han ikke lenger skal være styreleder i Glimt.

Mads visste selvsagt at hans tid som styreleder nå nærmer seg slutten, men han ble fullstendig tatt på senga av timingen: Hvorfor sånt hastverk med å få en ny kandidat lansert? Dette ligner mye på et stygt politisk spill hvor valgkomiteen, kanskje i samråd med noen i styret, ønsker å presse fram et ekstraordinært styremøte for å få Torrissen vekk.

Akkurat dette er uverdig. Mads har stått på for Glimt i en nærmest altoppslukende grad i store deler av perioden som styreleder. Han har skapt engasjement. Han har vært sentral i tenkingen som ligger bak de nye strategiplanene og han har ikke minst vært viktig i arbeidet med å holde klubben i grønn sone.

Seks år som styreleder er lang tid, og Mads fortjener en annen behandling enn hva FK Bodø/Glimt via valgkomiteen nå gir ham. Det får så være at han nå av forskjellige årsaker har satt seg i en situasjon som gjør det vanskelig å fortsette. Men han burde åpenbart fått styre sin egen avgang og gått av som en feiret eks-styreleder i mars.

Nå blir det kanskje ekstraordinært årsmøte med kampvoteringer og grisete spill. Det er vondt for de personer som er direkte involvert, men heller ikke bra for klubben.

Den beste løsningen på denne vanskelige situasjonen er at det BLIR innkalt til et ekstraordinært styremøte om 14 dager og at dette møtet vedtar å velge nytt styre i begynnelsen av mars. Da får Mads & co anledning til å gjøre seg skikkelig ferdig og å gå av på en real og verdig måte.

Og kanskje valgkomiteen til og med kan revurdere sitt forslag på Oddleif Olavsen? Sponsorer som Pizzabakeren og Avisa Nordland har jo gitt klar beskjed om at dette ikke er en akseptabel erstatning. Så mens noen sponsorer tilsynelatende ønsker Torrissen skiftet ut ønsker andre at den foreslåtte motkandidaten ikke blir valgt.

Det er ikke kjedelig å følge Glimt om dagen, men det er trist å se hvor uverdig Mads Torrissen behandles.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *