Snakker ned sin egen klubb i arbeidstiden

Mathias Normann (tv) og Fitim Azemin er bare glad for å fortelle ANs Stian Høgland at de er for gode for Glimt og Bodø. (FOTO: Skjermdump)

Her har du to ansatte som bruker deler av arbeidstiden sin på å snakke ned Bodø/Glimt og arbeidsgiveren. Fitim Azemi og Mathias Normann synes åpenbart at de er for gode for Glimt, og forteller det til alle som stikker en mikrofon opp i ansiktet på dem. Provoserende amatørmessig oppførsel av to av de mest sentrale spillerne på laget som rykket ned fra Tippeligaen.

Torsdag startet Glimt sesongoppkjøringen 2017 med årets første treningsøkt. Så snart treningsarbeidet var unnagjort lot Fitim Azemi og Mathias Normann seg intervjue av AN-TV og budskapet var klart: Vi er for gode for Glimt og ønsker oss vekk.

Sånn oppfører de seg altså mot en arbeidsgiver som jobber knallhardt for å få klubben tilbake på norsk toppnivå. De tenker overhodet ikke på hva slike meldinger fra såkalte toppspillere i en klubb kan gi av negative utslag når Glimt skal forsøke å få andre spillere til byen og klubben.

Det er så hårreisende dårlig gjort.

Du kan si hva du vil til agenten din og du kan si hva du vil internt, men å gå ut offentlig og hevde at Glimt ikke er noe å satse på i 2017 blir feil på så mange nivåer. Det er, som jeg har vært inne på, dårlig gjort overfor klubben og dens arbeid med å forberede sesongen. Det er dårlig gjort overfor sponsorer. Det er dårlig gjort overfor supportere. Og ikke minst er dette dårlig gjort overfor lagkameratene.

Det er høyt under taket i Glimt, noe jeg selv ofte har benyttet meg av. Og sånn skal det være. Det er derfor ikke riktig å kritisere klubben for at de ikke har gitt disse «fantastiske talentene» munnkurv i en stresset periode som denne.

Spillerne må jo selv skjønne hva det er de holder på med.

Fitim Azemi har kontrakt ut 2017-sesongen, mens Mathias Normanns kontrakt går ut i 2020. Men alle vet jo at slike kontrakter i bunn og grunn ikke betyr så mye (ser bort fra det økonomiske) dersom en spiller ikke ønsker å jobbe for en klubb. Og det er altså dette disse to nå forteller til alt og alle: Vi er ikke motivert til å fortsette i Bodø/Glimt, et faktum som gir klubben mildt sagt reduserte kort på hånda i forhandlinger.

Fitim gjorde en bra sesong i fjor og Mathias leverte lovende spill i perioder. Men fortsatt var de ikke bedre enn at de var fast på et lag som rykket ned. Direkte. Det gjør at ansvaret for situasjonen klubben er i, altså i Obos-ligaen, er minst like mye deres som noen andres. I respekt for akkurat dette burde de holdt kjeft, stått på og kanskje i det stille jobbet for å komme til det nivået de selv mener de hører hjemme på. (Junkeren er kanskje interessert?)

Nå ble starten på sesongoppkjøringen bare en flau sak hvor to personer viser for all verden at de som hevder fotballspillere er forvente drittunger faktisk er inne på noe.

Du kan se disse sjarmtrollene intervjues her:

http://www.an.no/glimt/fotball/bodo/dette-sier-de-om-framtiden-i-glimt/s/5-4-453542

Mathias Normann (tv) og Fitim Azemin er bare glad for å fortelle ANs Stian Høgland at de er for gode for Glimt og Bodø. (FOTO: Skjermdump)
Mathias Normann (tv) og Fitim Azemin er bare glad for å fortelle ANs Stian Høgland at de er for gode for Glimt og Bodø. (FOTO: Skjermdump)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *