Hege Leirfall Ingebrigtsen er et godt valg

Hege Leirfall Ingebrigtsen er foreslått som ny styreleder i Boidø/Glimt. Årsmøtet er 9. mars 2017.
Hege Leirfall Ingebrigtsen er foreslått som ny styreleder i Boidø/Glimt. Årsmøtet er 9. mars 2017.

Det er liten tvil om at Hege Leirfall Ingebrigtsen er et spennende forslag som ny styreleder i Bodø/Glimt. Og det kan vise seg smart å gi henne 200 000 kroner i året i styrehonorar.

Benn Eidissen og hans medsammensvorne i Bodø/Glimts valgkomite har fått mye og fortjent pepper etter forslaget på Oddleif Olavsen som ny styreleder i Glimt og ikke minst for det pinlige «kuppforsøket» mot Mads Torrissen i samme veiven. I dag fortjener valgkomiteen ros for å ha klart å overtale Hege Leirfall Ingebrigtsen til å stille som styrelederkandidat på årsmøtet 9. mars.

Bein i nesen

Hege Leirfall Ingebrigtsen (38) har allerede utrettet mye som tillitsvalgt i norsk fotball og framstår som en ledertype med bein i nesa. Hun ble valgt inn i styret i Norges Fotballforbund i 2008, og markerte seg i forbundet som uredd og frittalende. Allerede etter to år i et forbundsstyre ledet av Yngve Hallén fikk hun nok (fire år til sammen), og trakk seg.

Jeg tror Hege kan komme inn i Bodø/Glimt og gjøre en real forskjell. Gutta boys fleiper ofte vekk poenget med at Glimt har vært, og fortsatt er, styrt av gutter. Mannsdominansen i norsk toppfotball er stor, og det er faktisk alene en god grunn til å hilse forslaget på Hege som ny styreleder i Glimt hjertelig velkommen.

Men selv om hun kommer til å lede et styre med fire kvinner og to menn, og FK Bodø/Glimt blir dermed historisk nok en gang, må vi ikke tro at mannsdominansen i klubben forsvinner. Fortsatt er det ingen kvinner blant de ansatte i Glimt. Og det er fortsatt ikke mulig for jenter å spille fotball med Glimts drakt.

Styrehonorar for første gang siden 2004

For å få Hege til å stille som kandidat til styrelederjobben har valgkomiteen lovet henne 200 000 kroner i honorar per år. Går årsmøtet med på dette, hvilket jo er sannsynlig, blir hun, etter det jeg forstår, den første styrelederen i Glimt som får honorar siden Bjørn Tore Hansen i 2004.

Selv om styrehonorarer er ikke uvanlig i norske fotballklubber på dette nivået, kommer nok en del folk i Glimt til å rynke litt på nesen over akkurat dette. De siste årene har de aller fleste frivillige i klubben jobbet gratis, mange uten å be om å få dekket egne utgifter engang. Ingen er i tvil om at det både er arbeidskrevende og ansvarsfullt å være styreleder i en klubb som Bodø/Glimt, men man har altså holdt seg unna honorering av verv i 13 år.

Men jeg synes det er OK at Hege Leirfall Ingebrigtsen får et godt styrehonorar. Da er det mye lettere å stille store krav til henne og den jobben hun skal gjøre. Det er nemlig ikke småtterier av utfordringer Bodø/Glimt har foran seg, både sportslig, administrativt og økonomisk til tross for den fenomenale jobben avtroppende leder Mads Torrissen har ledet.

Om et honorar på 200 000 kroner gjør at Hege går ekstra hardt inn i arbeidet, kan det vise seg å være veldig fornuftig bruk av penger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *