2009: Frode ansetter Hege. 2017: Hege ansetter Frode

Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Per-Inge Johnsen.
Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Per-Inge Johnsen.

I 2009 ledet Frode Thomassen etableringen av Senter for prestasjonsutvikling ved Høgskolen i Bodø (som Nord universitet het dengang). Han ansatte lederen for dette nye senteret, og det ble Hege Leirfall Ingebrigtsen. Åtte år senere ansetter Hege Leirfall Ingebrigtsen Frode Thomassen som daglig leder i Bodø/Glimt.

Ansettelsen av ny daglig leder i Bodø/Glimt har skapt bølger i og utenfor klubben. Ett av spørsmålene som stilles er om styrelederen i Glimt burde erklært seg inhabil i vurderingen av Frode Thomassen.

Jeg har tillatt meg å stille styrelederen noen spørsmål i sakens anledning:

– Opplyste du styret i klubben om at Frode Thomassen sto bak ansettelsen av deg som leder for Senter for prestasjonsutvikling i 2009?

– Ja, både styret og Bedriftskompetanse, byrået vi har brukt i rekrutteringsarbeidet, var fullt ut innforstått med dette.

– Anser du deg som en nær venn av Frode?

– Nei, anser meg ikke som en nær venn av ham. Men Bodø er en liten by og vi kjenner hverandre godt gjennom blant annet vårt felles engasjement i fotballen. I løpet av de siste sju årene har vi nesten ikke møttes før denne prosessen med ny daglig leder i Glimt.

– Vurderte du din egen habilitet i forbindelse med behandlingen av Frode Thomassen som kandidat til stillingen?

– Da alle kandidatene var klare drøftet vi habilitet og andre eventuelle utfordringer. Ingen så noen habilitetsutfordringer. Heller ikke jeg, sa en travel Hege Leirfall Ingebrigtsen tidligere i dag.

«Glimtmodellen»

Så da har vi altså den smått morsomme situasjonen at Frode Thomassen ikke bare tilsatte den han skal erstatte (Bjørn Tore Hansen), men han har også tilsatt den som tilsetter ham. Joda, vi er så få her oppe i lille Bodø at vi må satse på gjenbruk og ansette hverandre.

Problemet er at dette også kan kalles «Glimtmodellen» – la oss kompiser holde sammen og kjøre løpet. Vi har sett det i styresammenheng og vi har sett det på Aspmyra. Derfor er det ikke særlig tillitvekkende at de involverte nærmest friskmelder seg selv og heller ikke snakker om eventuelle koblinger før folk utenfra tar det opp.

Styrelederen i Glimt har også latt seg intervjue av sponsoren i kjølvannet av kritikken mot ansettelsen av ny daglig leder, og til klubb-Avisa Nordland sier hun:

Arbeidsro

– Vi er ekstremt fornøyd med å ha fått Frode på plass. Han har erfaringen, og kvaliteten vi ønsker, så får vi håpe han får arbeidsro til å bevise nettopp det.

Hvis det er arbeidsro den nye daglige leder i Bodø/Glimt trenger burde han nok valgt seg en annen posisjon en toppsjef for en av byens mest profilerte bedrifter. Ingebrigtsen bruker også kosesamtalen med avisen til å avvise både kritikken og at det er for tette bånd mellom de involverte. Så da så.

Rett etter at det ble kjent at Thomassen blir ny daglig leder kunne Bodø Nu fortelle at styremedlem Hans Austad trekker seg fra vervet sitt – et par måneder etter å ha sagt ja til gjenvalg. Spekulasjonene om hvorfor han gjør dette går høyt, og det er rett og slett umulig å la være å koble dette med prosessen rundt ansettelsen. Men: dette KAN handle mer om hvem som ikke fikk jobben, enn hvem som fikk den.

Det som kan gjøre denne situasjonen litt bedre for Hege Leirfall Ingebrigtsen og Glimt-styret er om det kommer på plass en sterk markedssjef som kan næringsliv og forhandlinger med sponsorer. Da blir kanskje helheten grei nok.

Akkurat nå sliter jeg imidlertid med å se hvor ledelsen ønsker å føre klubben videre. Og det må det være lov å si selv om Glimt ligger øverst i Obos-ligaen etter fem serierunder.

Gårdagens: Et gjesp av en ansettelse

Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Per-Inge Johnsen.
Daglig leder Frode Thomassen og styreleder Hege Leirfall Ingebrigtsen. Foto: Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *