Glimt bør starte trenerakademi

Barnefotball, illustrasjonsbilde fra 2013. Foto: Per-Inge Johnsen.
Barnefotball, illustrasjonsbilde fra 2013. Foto: Per-Inge Johnsen.

En av de store utfordringene i talentutviklingen i norsk fotball er mangel på gode trenere. I barnefotballen er ungene helt prisgitt ivrige foreldre. Dette står i skarp kontrast til alle honnørordene om at de yngste må få de beste trenerne. Så hva bør gjøres? Jo Bodø/Glimt bør etablere et trenerakademi.

Et trenerakademi i Bodø/Glimt kan være en perfekt arena for de som kunne tenke seg å gjøre en bedre jobb som trener og utvikle seg i rollen enten ambisjonene er å bli en ny Øystein Gåre eller bare å bli sikrere i arbeidet med unge spillere.

Gjennom å lage et opplegg for trenere hvor Bodø/Glimt bevisst bruker mye av den kompetansen som allerede finnes i klubben, kan klubben gå i front i arbeidet med å heve kvaliteten på treningshverdagen til stadig flere spillere.

Et trenerakademi kan også være den perfekte arena for mange av de spillerne som går gradene i klubben, men som ikke nødvendigvis har det som skal til for å nå helt opp på A-lagsnivået som spiller. Her har klubben åpenbart mye å gå på – rekrutteringen av trenere er langt fra tilfredsstillende om vi ser bort fra de som ansettes på heltid. Der er det mye kvalitet. Og altså mye å hente for et trenerakademi.

Bodø/Glimts trenerakademi bør være åpent for kandidater fra alle klubber som er interessert i å samarbeide, og en som er inne på akademiet kan gjerne være trener i en annen klubb til daglig.

Bodø/Glimts trenerakademi må være et supplement til formell trenerutdannelse i regi av Norges Fotballforbund og/eller UEFA, men akademiet kan gjerne hjelpe kandidatene fram i det offisielle løpet en trener bør gjennomføre.

Bodø/Glimts trenerakademi må gjerne ha et eget program for den typiske pappa/mamma-treneren med tett oppfølging og hjelp.

Det er utrolige mange muligheter som ligger i å tenke nytt i utviklingen av trenere, og jeg føler meg overbevist om at en satsing på de som skal lære opp og utvikle talentene vil betale seg på mange forskjellige måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *