Fortsett da, Hege!

Hege Leirfall Ingebrigtsen, styreleder FK Bodø/Glimt 2017. Foto: Per-Inge Johnsen.
Hege Leirfall Ingebrigtsen, styreleder FK Bodø/Glimt 2017. Foto: Per-Inge Johnsen.

Hege Leirfall Ingebrigtsen går langt i å antyde at det blir kun med dette ene året som styreleder i Bodø/Glimt. Plutselig synes hun at det kan bli problematisk å være styreleder i Glimt når klubben rykker opp og skal møte ektemannens lag to ganger i serien i 2018. Sorry Hege, men den habilitetsgreia der funker ikke på meg.

Jeg tror den egentlig årsaken til at du nå skyver en konstrurert habilitetskonflikt foran deg er at jobben som styreleder i Glimt har vært mer arbeidskrevende og reisebelastende enn du trodde den skulle bli da du sa ja i februar.

Og det er jo helt forståelig.

Men jeg håper likevel at du rigger deg til for minst ett år til som styreleder i klubben vår. Selv om du har fått til mye allerede, er jobben med å fornye Bodø/Glimt langt fra ferdig. Den er såvidt begynt.

Da Hege Leirfall Ingebrigtsen ble lansert som ny styreleder i Glimt i februar ble jeg glad. For det første fordi vi her fikk et forslag på en ny styreleder som virkelig kjenner norsk fotball og som åpenbart har gode lederegenskaper på området. For det andre fordi vi omsider ble ferdig med forslag som bare ville ha sementert inntrykket av Glimt som «Gutteklubben Grei».

I perioden etter hun ble valgt og fram til hun nå dessverre begynner å forberede sin altfor tidlige retrett, har hun fått til mye. Rett nok var både ny daglig leder og markedssjef noe som ville ha kommet uansett hvem som ble styreleder, men under Heges styreledelse har både de nye og de eksisterende ansatte i klubben blitt utfordret til å modernisere klubben. Gjøre klubben som organisasjon bedre forberedt til å ta steget opp i eliteserien – for å bli der.

Men denne jobben er jo bare såvidt begynt, og det vil være synd for Bodø og Glimt om prosessen får det tilbakeslaget det unektelig vil være om Hege hopper av etter ett lite år.

Så derfor denne oppfordringen: Ta minst ett år til, Hege!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *