Sutre-Erlandsen ledet laget til tap

Arne Erlandsen var ingen blid og positiv mann på Aspmyra søndag 11. mars. Foto: Per Inge Johnsen.
Arne Erlandsen var ingen blid og positiv mann på Aspmyra søndag 11. mars. Foto: Per Inge Johnsen.

Dette er ikke skrevet for å forringe innsatsen til Bodø/Glimt. Seieren over LSK i serieåpningen var knallsterk. Men det er også et vesentlig poeng at LSK-sjef Arne Erlandsen ufrivillig hjalp Glimt til tidenes enkleste seier over Lillestrøm. Sutringen har mye av skylda.

Hvordan takler du at noe uforutsett skjer? Forskjellen på hvordan Glimt, representert ved Kjetil Knutsen, og LSK, representert ved Arne Erlandsen, håndterte den tre kvarter lange snømåkepausen i Bodø søndag kveld var slående.

Rett i misnøyefella

Mens førstnevnte valgte å se positivt på hva som enn kom til å skje, gikk Erlandsen rett i misnøyefella og ville reise hjem uten å spille ferdig kampen. Han var så ivrig på å stoppe kampen at spillerne hans fulgte etter i det samme, negative sporet. Resultatet var at da dommeren blåste kampen i gang igjen, var Glimt-spillerne entusiastiske og kampklare, mens LSK-spillerne egentlig ikke var så gira.

Kjetil Knudsens positivitet var han ikke alene om. Du hørte det i intervjuene i pausen og etter kampen at Glimt-spillerne hadde den samme positive, anti-sutre-holdningen som sjefen. Det var herlig å observere.

Det er ikke enkelt å være leder, og spesielt ikke på toppnivået som Eliteserien faktisk er i Norge. Arne Erlandsen er en av våre mest rutinerte trenere som også hadde en fantastisk karriere (i norsk målestokk) som spiller.

Men det han presterte i Bodø på søndag holder ikke mål. Ikke i nærheten. Han kunne lett ha snublet i sin egen sutreleppe, og viste det motsatte av godt lederskap da uforutsette ting skjedde. Ganske fantastisk å observere. Vi i Bodø kan jo bare bukke og takke for Erlandsens verdifulle bidrag til årets tre første Glimt-poeng.

Overraskende sterkt av Glimt

Som nevnt innledningsvis: Prestasjonen til Bodø/Glimt på søndag var veldig sterk, på flere måter:

  • Laget fremstår som farlig uansett om angrepet kommer som en kontring eller etablert
  • Defensivt ansvar tas på største alvor av alle spillerne
  • Det virker på meg som om det er en stor spilleglede og en positivitet i hele troppen hvilket er utrolig viktig

La oss håpe Kjetil Knutsen og gutta makter å holde på den godstemningen. Da kan 2018 utmerket godt bli et klassisk Glimt-comeback på øverste nivå.

Men obs: Ikke alle andre trenere kommer til å være like hjelpsomme som Erlandsen.

PS: VGTV følger LSK denne sesongen. Mange interessante innslag fra innsiden av en eliteserieklubb:

https://www.vg.no/spesial/2018/paa-innsiden/?id=5aa66f83da33103c6f5e624e

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *