Hva er det med Trond Olsen?

Fra 2016-sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Fra 2016-sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Trond Olsen er kanskje den spilleren som har skapt og fortsatt skaper mest diskusjon av alle i Glimt denne sesongen. Og i diskusjonen om Trond finner du stort sett to meninger: De som mener at Trond Olsen må starte alle kampene uansett, og de som mener at hans tid som opplagt førstevalg er forbi. Hva er det med denne 34-åringen som får Glimt-fansen så engasjert?

Jeg var en av dem som jublet da Jan Halvor Halvorsen kunne presentere Trond Olsens tredje overgang til Bodø/Glimt i januar 2014 (Den perfekte signeringen).

Fart, finter og avslutninger

Og det VAR virkelig en smart signering. Trond Olsen var sterkt delaktig i at klubben berget plassen med god poengmargin i 2014, og minst like viktig i 2015-sesongen hvor 40 poeng og 9. plassen ble sikret til tross for at Glimt sto med kun ett poeng etter sju serierunder (tre poeng etter fem runder i år). Vi fikk fortsatt se en Trond Olsen med fart, finter, gode avslutninger og målgivende pasninger – akkurat slik Glimt-fansen hadde lært å like ham i hans to forrige perioder i klubben.

Sur og negativ etter nedrykket

På samme måte som han var delaktig i fremgangene i 2014 og 2015 var Trond Olsen selvsagt delaktig i nedrykket i jubileumssesongen 2016. Han var fortsatt en av Glimts farligste spillere, men vi ante at nå ble det litt lenger mellom høydepunktene og øyeblikkene. Trond Olsen var svært skuffet etter at nedrykket var et faktum den sene høstkvelden på Lerkendal. Og han fortsatte å være skuffet i mange uker etterpå. Ikke bare skuffet, men direkte sur og negativ, som om nedrykket var noe andre hadde skylda for. Klubbledelsen måtte snakke ham til rette og det gikk sterke rykter om at han ønsket seg vekk fra klubben.

Men han ble i Glimt og i Bodø, og Trond Olsen var sentral i den imponerende 2017-sesongen hvor han, lagets kaptein, scoret 10, hadde fem målgivende og var innpå i 27 av de 30 seriekampene (24 fra start).

Ryktene begynte å gå

Når så årets sesong startet rekordtidlig uten at Trond Olsen var på førsteellveren begynte selvsagt ryktene å gå. De ble nok også forsterket av hovedpersonen selv som overfor flere hadde uttrykt stor misnøye med ikke å være blant de 11.

Hovedtrenerduoen forsvarte seg utad med å si at han (Trond altså) både hadde hatt litt skadetrøbbel og at det dessuten var tøff konkurranse om plassene. Han kom innpå i serieåpningen, fikk starte i kamp nummer to, mot Brann i Bergen, men benket igjen de tre neste. Ryktene om trøbbel i troppen fikk ny fart. Men årsaken til dette er sannsynligvis såre enkel: trenerne har åpenbart rangert Trond Olsen som nest best på venstrevingen. Og det har heldigvis falt hovedpersonen tungt for brystet. – Jeg er misfornøyd med at jeg ikke får starte, og det skal jeg være, har han uttalt.

En helt naturlig holdning til en spiller som fortsatt har ambisjoner.

Prestere på trening

Innhoppet mot Rosenborg mandag var ikke dårlig, og det er mange Glimtsupportere som nå hevder hardnakket at Trond Olsen MÅ starte mot Kristiansund på søndag. Og det er muligens en riktig vurdering.

Men i denne debatten om Trond Olsen og at han er henvist til benken, har mange bygd opp under en slags legendemyte: Trond Olsen er så stor at han selvsagt må spille uansett. Enkelte har til og med argumentert for at hovedtrenerduoen ikke må bry seg om hvordan Trond presterer på trening fordi han er en typisk «kamp-spiller», en som er dårlig på trening, men god i kamp.

Dette er en helt ubegripelig argumentasjon i mine øyne. Skal du spille kamper må du selvsagt prestere på trening. Det er én Glimt-spiller jeg kunne gjort et unntak for her, og det er Harald Dutte Berg. Men han var selvsagt ikke dårlig, verken på trening eller i kamp.

Trond Olsen har vært, og er forhåpentligvis fortsatt, en viktig spiller for Glimt. En spiller Aspmyra-publikummet har satt svært stor pris på helt siden han debuterte for klubben i september 2001. Vi snakker et langvarig og godt forhold mellom Trond og fansen. Men jeg er glad for at vi har hovedtrenere som stiller de samme krav til alle spillerne i troppen og tar ut laget bestående av de til enhver tid 11 beste spillerne.

Blant dem har Trond Olsen rett og slett ikke vært i 2018. Før nå. Kanskje.

Fra 2016-sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Fra 2016-sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *