Knutsen lager krise i Glimt

Kjetil Knutsen møtte media etter tabbekampen mot Haugesund. Foto: Per-Inge Johnsen.

Det er heldigvis litt for tidlig å bruke ord som krise om Glimts muligheter i årets eliteserie, men hovedtrener 1 gjør alt han kan for å forverre situasjonen. Kjetil Knutsens utbrudd etter det triste tapet for Start i Kristiansand skal få lov til å være en av tidenes dårligst timede ansvarsfraskrivelser.

I følge flere medier kom Knutsen med følgende oppsiktsvekkende utbrudd etter kampen:

– Det var for puslete. Vi var ikke påskrudde. Det er hver enkelt sitt forbanna ansvar å være påskrudd. Det er en forpliktelse og at ikke folk kan holde den smerter meg å se, tordnet trener Kjetil Knutsen etter kampslutt.

– Vi prøver å oppildne laget i garderoben, men kan ikke trykke for mye på dem slik at de ender opp med å bli overtent, fortsetter treneren.

Det er mye i dette sitatet som forteller om en trener som fortsatt ikke har tatt nivået han befinner seg på. I likhet med mange av spillerne, bare så det er sagt.

Sammen med hovedtrener 2, Aasmund Bjørkan, har Kjetil Knutsen ansvaret for hvilke spillere Glimt har til rådighet, hvordan Glimt skal spille fotball og å motivere spillergruppa. Akkurat nå synes det rimelig åpenbart at Glimt-stallen er for svak, laget spiller dårlig og forferdelig ineffektiv fotball, og spillerne virker ikke motivert til å gjøre jobben sin skikkelig.

Det er ikke det minste merkelig at folk nå rister på hodet over at FK Bodø/Glimt forlenget kontraktene med Knutsen/Bjørkan for tre uker siden.

For Kjetil Knutsen må overgangen til eliteserien fortone seg som brutal. Borte er den offensive treneren som før sesongen uttalte at han ville sutrekulturen i klubben til livs. I stedet ser vi altså en hovedtrener som ikke nøler med å gi spillerne det glatte lag – offentlig. Lederskap av det farlig svake slaget. At han dessuten forteller at hovedtrenerne er redde for å skape overtente spillere, er vel det samme som å si at han ikke helt vet hva han holder på med.

La oss inderlig håpe at disse uttalelsene mandag kveld var en slags mild form for black out grunnet skuffelse over nok en elendig kamp og ikke et tegn på hvordan Kjetil Knutsen planlegger å snu trenden.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *