Kanskje ikke interessen for Glimt ER større

Jubel for glisne tribuner. Foto: Per-Inge Johnsen.
Jubel for glisne tribuner. Foto: Per-Inge Johnsen.

Folk snakker om at det er lite folk på Aspmyra og hva som kan gjøres med det. Men kanskje antallet tilskuere på Aspmyra rett og slett samsvarer med interessen for Glimt? Folk bryr seg ikke.

På søndag er det såkalt «laksekamp» på Aspmyra. Dette årvisse stuntet hvor sponsoren byr på en gratis smak på oppdrettslaksen til alle som dukker opp.  Forhåpentligvis fører dette at det blir noen flere enn de rundt 1500-2000 tilskuerne som faktisk har vært på stadion i det siste.

Det er et velvillig og positivt stunt, og jeg håper virkelig det blir morsomt på Aspmyra søndag, selv om jeg for egen del nok har større forventninger til selve kampen mot Sarpsborg 08 enn til hva som måtte deles ut av mat.

Men er det egentlig så mye mer publikum å hente enn hva vi har sett denne sesongen? Jeg må innrømme at jeg tviler. Jeg tror engasjementet rundt Bodø/Glimt er for nedadgående og den umiddelbare konsekvensen av det er naturlig nok er at færre gidder ta turen på kamp.

Bære havre til død hest

Jeg misunner virkelig ikke Bodø/Glimts markedsfolk som åpenbart jobber så hardt de kan med å selge inn kampene på Aspmyra. Bærer de havre til en død hest?

Det kan kanskje være smart å sette en fot i bakken og bruke noen ressurser på å finne ut hvordan klubbens posisjon i byen faktisk er akkurat nå. Det er ikke sikkert resultatet av en slik undersøkelse kommer til å være spesielt positiv, men man får i det minste en realistisk pekepinn på hva som er det reelle potensialet.

Vi må glemme gamle dager og heller ikke snakke om publikumstallene i de godene årene 2003 og 2008. Nå er det Bodø/Glimt 2018 det gjelder, en klubb som dessverre kritiseres i mange kretser og som åpenbart mangler appell.

Hva kan Glimt gjøre? Ingenting

Det er forbausende mange bodøfolk som nå for tiden bruker 40 000 kroner i året på å reise å se sitt favorittlag i England, men vurderer ikke en gang å betale 200 kroner for en billett på Aspmyra.

Vi er vel rett og slett kommet dit at svaret på spørsmålet om hva Glimt kan gjøre for å få flere tilskuere og flere til å engasjere seg er:

Ingenting.

Glimt har prøvd og prøvd, men publikum er ikke interessert. Folk i Bodø bryr seg ikke. Det ser vi bevis på, hver bidige kampdag.

Hvordan har Bodø kommet i en situasjon som dette? Det bør det kanskje forskes på. Årets utgave av hele klubben har ikke bidratt til å endre tendensen.

Kan dette endre seg? Kan Bodø reetablere en kontakt med Glimt slik at klubben igjen får 4000-5000 tilskuere på kamp?

Det er kanskje ikke umulig, men det krever tid og en helt annet engasjement enn vi ser nå. Mange mangler ikke bare interessen for klubben, de mangler også respekten.

Men har du ikke noe annet å gjøre søndag, vil jeg gjerne anbefale kampen mot Sarpsborg. Lovende takter i Glimts spill om dagen. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *