Heller nedrykk enn å gamble med pengene

Skal Bodø/Glimt ta noen sjanser for å overleve i Tippeligaen må det være på banen, og ikke på overgangsmarkedet. Jeg ser heller at klubben rykker ned med økonomien under kontroll enn at de gambler med store penger og dermed setter Bodø/Glimts framtid på spill.

Det fortelles at en eksdirektør i klubben etter nedrykket i 2009 kom med følgende replikk:

– Hadde jeg fortsatt vært sjef ville ikke Glimt rykket ned. Men de ville hatt sju millioner kroner mer i gjeld.

Dette ble sagt med en god porsjon humor, men likevel ærlig ment og fungerer egentlig som et godt bilde på hvordan mange ledere i Fotball-Norge har agert helt til nylig. Mange har kanskje den holdningen fortsatt. Nedrykk har vært det store spøkelset som man for Guds skyld, og på kreditorenes regning, måtte gjøre alt for å unngå.

Bodø/Glimt ledes i dag av mange av de samme folkene som fikk klubben ut av den vanvittig tøffe økonomiske krisen i kjølvannet av nedrykket i 2009 og satsingen de to-tre sesongene forut for nedrykket. Det er betryggende og bør borge for at klubben ikke er i nærheten av å starte med gambling igjen. Styreleder Mads Torrisen bekrefter i mange henseender en slik sunn holdning i torsdagens AN.

De svake resultatene i sommer har naturligvis ført til at det ropes på forsterkninger. Noen ønsker en ny sjef i forsvaret, andre en ny stjerne på midtbanen, atter andre en målgarantist i angrepet. Og mange vil helst ha alle tre.

Og kanskje kommer det en ny spiller eller sågar to til Aspmyra før overgangsvinduet stenges mandag ved midnatt. Det har foregått en hektisk aktivitet de siste dagene, og vil sikkert gjøre det til mandag kveld. Glimt, sammen med selskapet som eier spillerne i klubben «Nordlandsglimt», har litt penger å bruke, uten at det kan handles dyrt. Men det kan jo handles smart, og heldigvis er klubben i den situasjonen at enkelte med penger her i byen har sagt seg villig til å være med på et spleiselag om det skulle trenges mer enn de pengene som er til disposisjon.

Nå handler jo en klubbs spillerlogistikk også om salg, og også her er det selvsagt mulig å gamble. Glimt fikk nettopp et i norsk målestokk godt bud på en av de beste spillerne, men valgte å takke nei etter nøye vurderinger.

Det er fordelen med å ha en økonomi under såpass kontroll at du ikke MÅ selge før du får en pris som oppleves som fornuftig.

Den fordelen må ikke rotes vekk i et risikofylt sjansespill.

PS: Det bodøfolk flest kan gjøre for å hjelpe klubben like mye som et spillerkjøp er faktisk noe så enkelt som å komme på Aspmyra og heie på laget. Selv om det har blitt mange tap på rad, er det spillemessig sett ikke helsvart. Plutselig, kanskje allerede i Sogndal søndag, snur det!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *