Evaluering for galleriet?

En blid Mads Torrisen mens det fortsatt var håp om å berge plassen. Foto: Per-Inge Johnsen.

Hvis nedrykket med påfølgende evalueringer ikke fører til endringer i hvordan Glimt styres sportslig, bør hele styret i klubben skiftes ut.

Førstkommende mandag er det styremøte i Bodø/Glimt. Dette møtet skal brukes til å evaluere 2016-sesongen. Alle sider av klubbdriften skal gjennomgås, men vi får tro at størst oppmerksomhet blir rettet mot det faktum at Bodø/Glimt rykket ned med begge sine seniorlag. Det skal bli spennende å se om det kommer noe ut i offentligheten fra denne evalueringsjobben. Så langt virker det som om alle på Aspmyra står last og brast bak alt som har skjedd. Her er det en rørende enighet om at nedrykket kom som et sjokk og at det nesten ikke var til å tro.

Ikke bra miljø

Et samlet Aspmyra så ikke det som veldig mange andre konstaterte tidlig i vår; dette laget holder ikke nivået. Spillerne er for dårlige. Laget har ikke et fungerende grunnspill. Det er lett å score mål på Glimt anno 2016.

Det er helt ubegripelig at stemningen virkelig har vært sånn på Aspmyra at de der ikke så det opplagte, nemlig at dette er en klubb på full fart ned en divisjon.

Miljøet på Aspmyra er ikke spesielt bra. Folk jobber veldig mye med sitt og kun sitt. Det er ingen utviklet delingskultur. Man tar ikke sjansen på å gå mot de som sitter med makta. Jeg har snakket med eks-ansatte som priser seg lykkelig over at de ikke lenger er en del av Glimt-kulturen.

Midt i dette gjennomføres altså en evaluering. Folk som ikke har fått det til skal evaluere seg selv. Og folk som kanskje ikke tør være helt ærlige skal sette fingeren på forhold de mener ikke har fungert.

– Ingen har skylda

Mulig dette ender opp i noe bra, men jeg tviler. Denne evalueringen kan fort bli noe for galleriet. I alle intervjuer som Mads Torrissen og Aasmund Bjørkan har gjort etter nedrykket heter det at de begge tar ansvaret, men at alle i klubben har stått bak alt som har skjedd. Med andre ord: Ingen har skylda, alle er medansvarlig.

Mandagen møtes altså styret og styremedlemmene har fått rapporter fra klubbens forskjellige driftsområder. Hvis dette styremøtet ender opp med noe annet enn en uforbeholden støtte til så vel direktør, trener, sportslig utvalg og resten av gjengen på Aspmyra vil det være å betrakte som en bombe.

Men når dette styremøtet er over må vi jo spørre:

Hvem skal evaluere styret?

Hva har styret foretatt seg på ferden mot nedrykk? Har det derfra kommet kritiske røster eller har man bare latt duoen Mads Torrissen/Bjørn Tore Hansen kjøre på?

Det er TIL-sponsor Benn Eidissen som er leder for Bodø/Glimts valgkomite. Han har selv satt sammen det styret som nå altså har det øverste ansvaret for at klubben er den der er i dag. Sjansen for at han røsker opp i noe er minimal.

Men – og dette er viktig – det HAR jo vært gjort mye bra i Glimt, også i år. Det har jeg skrevet om før, og jeg mener fortsatt at klubben står sjeldent godt rustet til å takle et nedrykk.

Samtidig har nedrykket vist oss en klubb og en klubbledelse som ikke har vært dyktig nok sportslig. Altså: Det viktigste som skjer i Glimt er sport, og på det området er det mye som har gått galt.

Derfor:

Hvis nedrykket med påfølgende evalueringer ikke fører til endringer i hvordan Glimt styres sportslig, bør hele styret i klubben skiftes ut.

En blid Mads Torrisen mens det fortsatt var håp om å berge plassen. Foto: Per-Inge Johnsen.
En blid Mads Torrisen mens det fortsatt var håp om å berge plassen. Foto: Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *